Srečanje pastoralne skupine

10. februar 2018 - 21:37 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V petek, 9 februarja 2018, je prišla v materno hišo sestrinska okrepitev in pastoralna svežina v podobi sester iz drugih skupnosti, ki so se pripeljale od vsepovsod na svoje redno srečanje pastoralne skupine. Po uvodnem udomačevanju in ugotavljanju katera od treh "semaforskih" barv nam je trenutno najbližja in podeljevanju najmočnejših pastoralnih trenutkov od zadnjega srečanja v septembru, smo se pridružile sestram skupnosti v materni hiši pri večerji. Dan smo končale pred Najsvetejšim v tihi adoraciji, zazrte Vanj, ki nam naroča naj oznanjamo in to naj bo samo v Njem.

Pokojna s. Pavla (Darinka Vera) Bajec

16. december 2017 - 21:48 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

V sobotnem dopoldnevu, 16. decembra 2017, se je ob molitvi sester na Brezjah večno življenje pri Bogu začelo za s. Pavlo Bajec. Stara je bila 96 let, redovnica 74 let.

Rodila se je 23. maja 1921 v Skriljah na Vipavskem v župniji Kamnje. V družini je bilo osem otrok. Tri njene brate je vzela vojna. Mama je želela, da bi bil kateri od otrok posebej posvečen Bogu. Šolski sestri sta postali s. Pavla in tri leta mlajša s. Darinka.

Provincialni delovno-volilni kapitelj

12. november 2017 - 18:39 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

Repnje, od 9. do 12. novembra 2017

Od četrtka, 9. novembra, zvečer do nedelje, 12. novembra 2017, opoldne smo v Repnjah v Domu matere Margarete obhajale izredni kapitelj mariborske province. Kapitelj je bil v prvi vrsti sklican zaradi izpraznjenega mesta provincialne svetovalke, ko je bila dosedanja svetovalka s. Vida Tomažič na vrhovnem kapitlju v Assisiju julija letos izvoljena za namestnico vrhovne predstojnice. Poleg volitev smo nadaljevale delo lanskega provincialnega kapitlja in se posvetile nekaterim aktualnim zadevam v provinci.

Srečanje pastoralne skupine v Trebnjem

16. september 2017 - 0:00 -- s. Mirjam Černigoj
Slovenščina

V pastoralnem letu 2017/18 smo se sestre pastoralne skupine prvič srečale v nedeljo 16. septembra 2017 v skupnosti v Trebnjem. Nekatere so srečanje začele že s sedmo mašo v župnijski cerkvi, druge pa so se pridružile ob 9.15, ko smo srečanje »uradno« začele v hišni kapeli z adoracijo.

Po tem smo nadaljevale s pregledom letnega načrta PaS in se s pomočjo projekcije ustavile ob dokumentu Oznanjujte, ki ga bomo temeljiteje obdelale v naslednjem februarskem srečanju. Ob pomoči s. Polonce smo vstopile v dokument in nekoliko začutile duha, ki veje iz njega.

Jezik ljubezni (projekt Mladi za sirote)

7. september 2017 - 10:23 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

»Skupaj s Frančiškom od sreče do sonca, skupaj pojdimo, da najdemo cilj«, se je glasil refren naše himne duhovno-počitniškega tedna, ki smo ga študentke Študentskega doma sv. Elizabete skupaj z našo s. Uršo izvedle v Varešu med 27. 8. in 3. 9. 2017. Priprave na naš projekt Mladi za sirote so trajale celo študijsko leto, ta težko dočakani teden pa je minil kot bi pihnil. A pustil je velik pečat tako na otrocih kot na nas.

Novo vrhovno vodstvo

26. julij 2017 - 21:34 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja, ki so bile od 3. do 20. julija 2017 pri Sveti Mariji Angelski v Assisiju zbrane na 15. rednem vrhovnem kapitlju pod geslom Kristusova ljubezen nas žene (2 Kor 5,14), so 18. julija 2017 za naslednjih šest let (2017-2023) izvolile tudi novo vrhovno vodstvo. Za vrhovno predstojnico je bila vnovič izvoljena s. Klara Šimunović. Namestnica vrhovne predstojnice je s. Vida Tomažič, vrhovne svetovalke pa so s. Lidija Glavaš, s. Gregorija Sušnik in s. Jimene Alviani.

Novemu vodstvu čestitamo in želimo Božjega blagoslova!

Pokojna s. Ksenija (Pavla) Ilc

26. julij 2017 - 21:11 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

S. Ksenija, s krstnim imenom Pavla, se je rodila 10. septembra 1918 v Dolenjih Lazih pri Ribnici. Imela je dobre, globoko verne starše. V družini je bilo deset otrok. Štiri sestre je Bog izbral za redovni poklic v Kongregaciji šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja; poleg s. Ksenije še starejše sestre s. Venceslavo, s. Simono in s. Vendelino. Najmlajša Marjeta je pri 40 letih vstopila h karmeličankam v Braziliji, potem ko je več let gospodinjila bratu duhovniku.

Gospodinjski tečaj 2017

16. julij 2017 - 11:59 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Že vrsto let v Repnjah potekajo gospodinjski tečaji za dekleta. Tudi letos se je v času od 2. do 8. julija  zbralo sedem deklet. Ob sestri Bernardi so se učila kulinaričnih spretnosti, pod vodstvom sestre Majde pa so krojila in šivala svoje prve izdelke.

Kljub napornemu vsakodnevnemu delu in živahnim večerom, so dekleta zgodaj vstajala in z igranjem in petjem polepšala jutranje maše.

Dekleta so odhajala z željo, da bi prihodnje leto tečaj nadaljevala.

sestre iz Repenj

Vrhovni kapitelj 2017

6. julij 2017 - 21:19 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Od 3. do 20. julija 2017 v duhovnem centru »Barbara Micarelli« sester Frančiškank misijonark Deteta Jezusa pri Sveti Mariji Angelski - Assisi obhajamo 15. redni vrhovni kapitelj Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja, ki je vsakih šest let. Kapitlju predseduje vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović. Tema kapitlja je »Kristusova ljubezen nas žene« (2 Kor 5,14).

75 let Bosansko-hrvaške province Prečistega Marijinega Srca

20. april 2017 - 9:00 -- s. Veronika Verbič
Slovenščina

Pisalo se je leto 1929, ko so se sestre iz materne hiše v Mariboru podale na pot v Bosno. Odgovorile so na povabilo bratov frančiškanov in potrebe tamkajšnjega ljudstva. Prva skupnost tam se je oblikovala v Visokem blizu Sarajeva. Že 13 let za tem, leta 1942, sredi vojne, pa je bila tam ustanovljena nova provinca naše kongregacije.

Romanje treh provinc

4. april 2017 - 20:47 -- s. Ema Alič
Slovenščina

V soboto, 1. aprila 2017, smo se sestre odpravile na romanje po Krasu in Vipavski dolini. Romanje treh provinc, kot imenujemo vsakoletno romanje sester Tržaške, Koroške in Mariborske province, treh slovensko govorečih provinc Kongregacije šolskih sester svetega Frančiška Kristusa Kralja, je letos pripravila Mariborska provinc. Prva skupna točka je bila v Vipavi, kjer so se sestram iz Koroške, Gorenjske, Dolenjske in Štajerske pridružile še sestre iz Tržaške province in Šturske skupnosti.

Srečanje pastoralne skupine

1. marec 2017 - 20:12 -- s. Mirjam Černigoj
Slovenščina

V soboto 25. februarja 2017 smo se sestre, ki nas druži pastoralna dejavnost, srečale na rednem srečanju v Mariboru v materni hiši. Zbralo s nas je 12 iz vseh koncev Slovenije.

Razmišljale smo ob temi: Lepota živega občastve in izzivi za naše pastoralno delo.

S. Tina in s. Urša M. sta nam predstavili srečanje na svetovnem dnevu mladih v Krakovu lani poleti. S. Polonca pa nam je s prevodom ene od katehez približala lik svetega papeža Janeza Pavla II.

Očetov dar

13. februar 2017 - 16:53 -- s. Tina Dajčer
Slovenščina

Slikarska razstava Očetov dar, ki bo v mesecu februarju in začetku marca na ogled v cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah, je nastala kot preprost odgovor na prehojeno pot zadnjih dveh let, na Božjo besedo, ki me nagovarja in na to, kar me vedno znava prevzame in nagovori, to je lepota Božje ljubezni do vsakega človeka. Ta se zelo lepo kaže tudi v svetopisemski zgodbi o Egiptovskem Jožefu, ki je šel skozi številne preizkušnje in jih prestal, ker je to ljubezen sprejel, jo nosil v  svojem srcu in z njo sodeloval.

Seminar Božje besede v Mariboru in Repnjah

13. februar 2017 - 9:57 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V soboto, 4. februarja 2017, smo se zbrale sestre v Mariboru, v materni hiši, na seminarju Poklicani v občestvo, ki ga je vodil g. Maksimiljan Matjaž. Največ nas je bilo iz Maribora, pridružilo pa se nam je tudi nekaj sester iz drugih skupnosti. Predavatelj nas je v seminar povabil s Pavlovim razmišljanjem o zavezovanju volovega gobca: "V Mojzesovi postavi je namreč pisano: Ne zavezuj gobca volu, kadar vrši žito. Pa je Bog res za vole v skrbeh? Mar ne govori predvsem o nas?

Duhovne vaje za bogoslovce - Mi vsi pa smo bratje (prim. Mt 23,8c)

28. december 2016 - 11:54 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

Duhovne vaje pred božičem in to za bogoslovce? Ne, ne bo šlo. Tako so se začele sukati vode mojih misli, ko smo v skupini spremljevalcev dobili vabilo za duhovne vaje. A Božji mlini meljejo po svoje in zmeljejo naša zrna na tu in tam precej nenavadne načine. Vse šumenje teh notranjih tokov in molitev za blagoslov duhovnih vaj se je umirilo, ko smo v soboto, 17. decembra 2016, spremljevalci prispeli v Veržej. Potopili smo se v šestdnevni mraz in meglo, ki sta pomagala zadržati nas v molitvi in tihoti. Spodbudni nasmehi in toplo zaupanje, ki sem ga čutila pri s. Ivanki, br. Jarotu, Br.

Likovni razstavi na pot

2. december 2016 - 21:11 -- s. Tina Dajčer
Slovenščina

V jesenskih mesecih je v ateljeju na Strossmayerjevi v Mariboru nastajala razstava z naslovom Najvišji in dobri Gospod, ki bo v mesecu decembru 2016 in januarju 2017 na ogled v Mariborski knjižnici Nova vas.

Srečanje pastoralne skupine

28. november 2016 - 19:38 -- s. Veronika Verbič
Slovenščina

Sestre pastorale skupine se zadnjih nekaj let srečamo štirikrat na leto, ko se pogovarjamo o različnih pastoralnih temah ter načrtujemo in vrednotimo naše delo.

Konec tega tedna, 25. in 26. novembra 2016, je bilo že drugo srečanje v tem pastoralnem letu. Dvanajst sester se nas je zbralo v Domu matere Margarete v Repnjah, z nami pa bi bila še katera, če je ne bi virus gripe zadržal doma.

Izredni kapitelj mariborske province

14. november 2016 - 11:04 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

Od petka, 11., do nedelje, 13. novembra 2016, smo v Repnjah v Domu matere Margarete obhajale izredni kapitelj mariborske province. V petek smo se najprej zbrale pri sv. maši, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore in nam v pridigi spregovoril o posvečenem življenju ter izzivih redovnega življenja. Po izvolitvi tajnice in pregledovalk glasovnic smo se podale v pogovorno opoldne z Bogom. Kapitelj smo nadaljevale po pogrebu s. Judite Kaučič na Brezjah. Petkovo pozno popoldne in sobota sta bila namenjena pogovoru o stanju v mariborski provinci.

Pokojna s. Judita Kaučič

11. november 2016 - 14:25 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

S. Judita se je rodila 27. maja 1934 v Slaptincih, župnija Sv. Jurij ob Ščavnici očetu Matiju in materi Mariji. Starši so ji ob rojstvu dali ime Angela.

Kot kandidatinja je prišla k šolskim sestram leta 1957. Leta 1960 je v Pančevu začela noviciat in leto kasneje naredila začasne zaobljube. Leta 1965 se je v Pančevu z večnimi zaobljubami popolnoma podarila Gospodu.

Dan province: Ali cenimo, kar imamo?

10. oktober 2016 - 9:05 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Sobota, druga v oktobru. Dan province. Srečanje s tem imenom ima že kar dolgo tradicijo.

Ob sedmih zjutraj se začnemo voziti z avtobusom iz Repenj proti Mariboru. Hočem reči, da se tedaj srečanje že začne s pozdravom s. provincialke, s. Mire, obvestili in molitvijo, nadaljuje pa s kramljanjem.

Vozimo se skozi meglo, opazujemo sonce, ki prodira skozi oblake in občudujemo prizore jasnine, zelenja in barvajočega se gozda. Saj, takšno je tudi naše življenje in življenje naših skupnosti. Raznoliko in spreminjajoče.

Romanje treh slovenskih provinc

20. junij 2016 - 14:58 -- sestre
Slovenščina

Počasi se prebuja jutro, ko se v soboto, 18. junija, na samostanskem dvorišču v Repnjah zbiramo sestre iz različnih skupnosti. Avtobus nas že čaka, saj se odpravljamo na tradicionalno letno romanje treh slovenskih provinc (tržaške, koroške in mariborske). Tokrat so romanje pripravile sestre koroške province, zato nas je pot mimo Brezij, kjer se nam je pridružilo še nekaj sester, vodila na Koroško. V Št. Petru pri Št. Jakobu v Rožu so nas pričakale sestre gostiteljice in kmalu so se nam pridružile tudi sestre tržaške province.

100 letnica rojstva sestre Vendeline Ilc

5. april 2016 - 22:09 -- s. Aleša Stritar
Slovenščina

Sestra Vendelina Ilc se je rodila 5. aprila 1916 v Dolenjih Lazih pri Ribnici na Dolenjskem. Rodila se je v družini z devetimi otroki, od katerih se jih je kar šest odločilo za službo Bogu. >>>

Vse svoje življenje posvetila vzgoji mladih v kuharskih spretnostih. Bila je pomemben člen v skupnosti sester, ki umetnost slovenske kuhinje prenašajo na mlajše rodove. >>>

Glasbeno-molitveni večer

11. marec 2016 - 14:57 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Ob dvojnem rojstnem dnevu (za zemljo in nebo) naše ustanoviteljice s. Margarete Puhar so naše študentke Študentskega doma sv. Elizabete 7. marca 2016 pripravile glasbeno-molitveni večer v cerkvi materne hiše v Mariboru.

Skupaj s prijatelji smo se Gospodu zahvalili za dar naše s. Margarete in vseh velikih del, ki jih je Gospod po njej naredil ter Ga prosili, da še naprej blagoslavlja našo kongregacijo in vse ljudi, h katerim nas pošilja.

Večer smo zaključili ob skupnem druženju in slastnih dobrotah naših študentk in sester.

Srečanje pastoralne skupine v Mariboru

10. marec 2016 - 9:56 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V soboto, 27. februarja 2016 smo se v materni hiši v Mariboru zbrale sestre pastoralne skupine. Tema tokratnega srečanja je bila Frančiškova mladina (FRAMA). Povabile smo sestre iz bosansko-hrvaške province, da bi nam predstavile svoje pastoralno delo s FRAMO. Med nami so bile s. Ana Oršolić, s. Maja Ivković in kandidatke Blaženka, Suzana in Petra.

V Tebi, Gospod

2. februar 2016 - 9:41 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Danes je praznik Jezusovega darovanja – svečnica,
ko se redovnice in redovniki veselimo in zahvaljujemo za dar redovnega poklica.
Ob zaključku leta posvečenega življenja vam podarjamo pesem,
ki je nastala ob tej priložnosti.

Zbor province in srečanje hišnih predstojnic

22. november 2015 - 21:06 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V letošnji zbor province smo 14. novembra 2015 v Repnjah vstopile z molitvijo dopoldanske dnevne molitvene ure. Samostanska jedilnica se je za en dan spremenila v prostor molitve, predavanj, medebojnih srečanj, časa tihote in premišljevanja, podelitev, vaje komunikacije ... Namen dneva je bil globlje poznavanje komunikacije in posledično udejanje dobrega poslušanja in pogovora v medsebojnih odnosih.

Zahvalna maša za 10 let Družinskega centra mir

20. november 2015 - 12:13 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

Pred desetimi leti je po Božji previdnosti v Mariboru vzklilo seme Družinskega centra mir. Redovna ustanova Kongregacija šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja je odgovor na stisko sodobnega človeka – posameznika, zakonskega para ali družine – prepoznala kot del svoje karizme in se odločila za ustanovitev strokovnega terapevtskega zavoda.

Služite v ljubezni

28. avgust 2015 - 16:22 -- Segreteria Generale
Slovenščina

Frascati, 27. avgusta 2015

Srečanje provincialnih tajnic in vrhovnega sveta poteka od 24. avgusta do 1. septembra v Centru formacije bratov kapucinov na griču, od koder se lepo vidi mesto Frascati in čudovita panorama mesta Rima ter okolice.

Dne 24. avgusta smo začele naše srečanje z molitvijo, med katero smo na častno mesto položile Sveto pismo, Vodilo in Konstitucije.

Sprejem v noviciat

26. avgust 2015 - 21:19 -- šolske sestre
Slovenščina

V soboto 15. avgusta 2015 na slovesni praznik Marijinega vnebovzetja je bil za vso mariborsko provinco in še posebej za sestre v Mariboru res praznik. Iz vseh treh mariborskih skupnosti in drugod smo se zbrale v hiši noviciata, da s svojo molitveno prisotnostjo pospremimo postulantinji Sašo Lekšan in Iris Godec ob vstopu v noviciat – obdobje neposredne priprave na redovno življenje po zaobljubah.

Romanje po Jakobovi poti

19. avgust 2015 - 10:22 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Tri študentke Študentskega doma sv. Elizabete iz Maribora smo se skupaj z našo ravnateljico s. Uršo odpravile na romanje s kolesi po Jakobovi poti. To je pot, po kateri so že dolgo let nazaj romali ljudje do svetišča svetega Jakoba v Composteli (Španija).  Me smo tokrat prevozile osrednjo slovensko Jakobovo pot, ki vodi od Slovenske vasi (mejni prehod Obrežje) do Trsta, mogoče pa naslednjič  poromamo tudi v Compostelo. Vsaka je imela pri sebi tudi romarsko listino Jakobove poti, v katero smo po poti zbirale žige.

Pokojna s. Lidija (Marija) Lavrih

18. avgust 2015 - 11:46 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

V četrtek dopoldne, 13. avgusta, se je od nas poslovila s. Lidija Lavrih. Gospodu je posvetila svoje življenje in mu skoraj 52 let sledila v redovnem poklicu. V veri in zaupanju je čakala na dan, ko bo Gospod prišel ponjo in jo vzel k sebi. In Gospod je prišel ponjo prav pred praznikom Marijinega vnebovzetja, današnjim praznikom upanja, da tudi nas čaka polnost življenja v večnosti.

Gospodinjski tečaj na Brezjah

13. julij 2015 - 15:13 -- sestre
Slovenščina

Šolske sestre smo tudi letos organizirale gospodinjski tečaj na Brezjah za dekleta stara od 14 do 16 let. Prišlo jih je devet z raznih koncev Slovenije. Prvi dan so bile seveda precej zadržane, na koncu pa že nerazdružljive prijateljice. Odhajale so zadovoljne, da so osvojile nova znanja s področja gospodinjstva, šivanja in ročnih del. Nekaj njihovih utrinkov lahko preberete v nadaljevanju.

Romanje treh provinc

21. april 2015 - 16:20 -- s. Aleša Stritar
Slovenščina

Sestre treh slovenskih provinc vsako leto skupaj poromamo. Letos smo se podale v Oglej, Gradež in na otok Barbana. Čeprav je bilo vreme deževno, smo uživale v ogledih, molitvi in druženju.

Živeti v Kristusu, kakor uči evangelij

20. april 2015 - 23:14 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

V letu posvečenega življenja je na pobuda svetega očeta Frančiška Kongregacija za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja (v nadaljevanju kongregacija) pripravila mednarodni kongres za vzgojitelje v posvečenem življenju, ki je potekal v Rimu od torka, 7. aprila, do sobote, 11. aprila 2015. Zbralo se nas je dobrih 1200 vzgojiteljic in vzgojiteljev različnih redovnih ustanov in različnih narodnosti z vseh kontinentov.

Olimpijada in srečelov

16. april 2015 - 14:09 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

V četrtek 16. aprila 2015 se je v telovadnici Zavoda sv. Stanislava odvijala že 13. olimpijada katoliških študentskih domov, pri kateri so sodelovale tudi naše študentke Študentskega doma sv. Elizabete. Čeprav je glavni cilj tega športnega srečanja bolj druženje in tkanje novo-starih prijateljstev, se z veseljem pohvalimo, da smo letos že drugič zapored dosegle prvo mesto v košarki.

Pokojna s. Karla (Ivana) Žura

6. marec 2015 - 11:45 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

S. Karla, pri krstu so ji dali ime Ivana, se je rodila leta 1927 v Mačkovcu pri Novem mestu, župnija Št. Peter - Otočec.

Leta 1958 je prišla kot kandidatinja k šolskim sestram v Beograd, bila leta 1959 sprejeta v noviciat v Pančevu, leta 1960 naredila prve zaobljube in leta 1964 večne.

Pokojna s. Albina (Pavla) Škerjanc

6. marec 2015 - 11:33 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Sestra Albina (Pavla) Škerjanc se je rodila 20. junija 1927 v Štefanji gori, župnija Cerklje na Gorenjskem. V redovništvo je po dveh letih sledila svoji rodni sestri Marijani, že pokojni s. Imakulati, ki ji je bila v veliko oporo. K šolskim sestram je prišla kot kandidatinja leta 1956 v Beograd. Istega leta je odšla v Pančevo, kjer je bila v noviciatu in leta 1957 naredila prve zaobljube, leta 1961 pa večne.

Moja duša tebe naj slavi

1. januar 2015 - 20:18 -- s. Urša Šebat
Slovenščina

Že smo dočakali novo leto. Njegov začetek je, kot vedno, odet v božično skrivnost. Dete v jaslicah mirno počiva, čaka da zraste in dovrši svoje poslanstvo. Mi pa ga opazujemo in se od njega učimo za življenje.

Slaščice iz pečice

16. november 2014 - 11:29 -- s. Aleša Stritar
Slovenščina

Kako prijetno je ko zadiši po svežem pecivu. Naj iz pečice sladko zadiši po toplini in ljubezni!

Red šolskih sester že več kot dve stoletji poučuje dekleta in žene o kuhanju, peki in gospodinjstvu. Vse za to, da bi znale poskrbeti za urejen in topel dom. Njihovi gospodinjski tečaji so še danes nenehno polno zasedeni, zato sestre k sreči svojo bogato tradicijo zapisujejo in posredujejo tudi s knjigami.

Od ljudi, za ljudi

10. november 2014 - 17:04 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina
26. Oktober 2014 - 16:00 - 29. Oktober 2014 - 16:00

Študentke Študentskega doma sv. Elizabete smo se prijavile na projekt 72 ur brez kompromisa, saj se nam je zdela ideja, da v 72 urah naredimo nekaj dobrega za svoje okolje in ljudi v njem, več kot odlična. Ker do začetka projekta nismo vedele, kakšno nalogo bomo dobile, smo z veseljem in velikim pričakovanjem čakale začetek projekta ...

Zakramentalni vidik mojega redovnega življenja

5. november 2014 - 14:33 -- s. Urša Marinčič
Slovenščina

Od petka 10. do nedelje 12. oktobra 2014 smo se v cistercijanski opatiji Stična zbrali mlajši bratje in sestre vseh redov v Sloveniji. Od šolskih sester smo se srečanja udeležile štiri juniorke in s. Metka Vrabič, pridružili pa sta se nam tudi juniorki tržaške province.

Petkov večer smo namenili bolj namestitvi, spoznavanju in odkrivanju, kako nas bratstvo v Kristusu vse povezuje in dopolnjuje.

Medprovincialno srečanje juniork v Tučepih

29. oktober 2014 - 22:51 -- s. Aleša Stritar
Slovenščina

V petek dopoldne smo se štiri juniorke s. Sara, s. Klara, s. Martina in s. Ema skupaj s svojo vzgojiteljico s. Metko odpravile na z vsemi postanki z sedem ur trajajočo pot. Odpeljale smo se na jug mimo Splita, dalje do Makarske in le še nekaj kilmetrov do Tučepi na Hrvaškem. Tam je skupnost naših sester bosansko-hrvaške province, ki je bila letos gostiteljica medprovincijalnega srečanja in seminarja za juniorke hrvaških in slovenskih provinc.

Duhovna obnova za birmance iz Selc

6. oktober 2014 - 14:49 -- s. Urša Šebat
Slovenščina

Bogu hvala ... Dom matere Margarete nam je bil zares dom v času duhovne obnove za birmance iz Selc. Od 26. - 28. septembra 2014 je bila hiša kar polna. Skupaj z ekipo DMM: s. Emo, s. Martino in s. Majo, ki je pomagala v kuhinji in z mladimi kristjani, smo imeli lepo duhovno obnovo ob liku sv. Petra. Vedno nam ima kaj za povedati, ta Jezusov učenec, ki ga je iz ribiča postavil za voditelja apostolov. Kljub ... marsičemu. Vera!
s. Urša Š.

Srečanje pastoralne skupine

22. september 2014 - 14:48 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V nedeljo, 21. septembra 2014, nas je, sestre, ki smo dejavne v pastorali, pričakala v Repnjah gostoljubna skupnost sester in sončen dan. Tudi nam se kdaj zgodi, da zmanjka dni med tednom za delovna srečanja.
Najprej smo se zbrale pri adoraciji, kjer smo izročale Jezusu svoje življenje, dejavnosti in vse, s katerimi se srečujemo v pastorali. Pred Obličjem smo premišljevale o Božji previdnosti, ki je bila tako ljuba sestram, našim predhodnicam.

Zahvalni dan v Mariboru

14. september 2014 - 10:58 -- s. Polonca Majcenovič
Slovenščina

V soboto, 13. septembra 2014, na rojstni dan naše kongregacije, je v materni hiši ponovno završalo. Tokrat smo se sestre razveselile otrok, njihovih staršev, animatorjev in s. Rebeke, ki so se prišli v Maribor zahvalit za tedne duhovnosti v Ednu.

Praznovanje 150. obletnice prihoda šolskih sester v Maribor

6. september 2014 - 21:31 -- s. Aleša Stritar
Slovenščina

Glede na dolžino človeškega življenja je 150 let kar dolga doba, proti večnosti pa je le zrno peska ali kapljica v morju. Toda v Božjih očeh je tudi ta mala kapljica dragocena in zaželena. Tudi za nas sestre je to zrno, ta kapljica dragocena in v soboto 6. septembra 2014 smo se veselile njene dragocenosti in v veliki hvaležnosti praznovale 150. obletnico prihoda šolskih sester v Maribor.