Likovni razstavi na pot

2. december 2016 - 21:11 -- s. Tina Dajčer

V jesenskih mesecih je v ateljeju na Strossmayerjevi v Mariboru nastajala razstava z naslovom Najvišji in dobri Gospod, ki bo v mesecu decembru 2016 in januarju 2017 na ogled v Mariborski knjižnici Nova vas.

Na ogled je devet likovnih del velikosti 56x76 cm mešane tehnike pastela, oglja in akrila. Kot izhodišče za ustvarjanje sem izbrala Sončno pesem sv. Frančiška Asiškega, ki je bila napisana v zadnjih letih njegovega življenja. V drži hvaležnosti in odprtosti Bogu je sveti Frančišek znal sledi ljubezni prepoznavati tako v lepoti narave, ki ga je obdajala, kot tudi pri ljudeh, s katerimi se je srečeval. V preizkušnjah življenja je raslo njegovo zaupanje v najvišjega in dobrega Boga. S pomočjo risbe in barve sem tako želela  tudi naš pogled dvigniti k Njemu, ki nas vedno znova vabi na pot spreobrnjenja, hvaležnosti, zaupanja, odpuščanja in veselja.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila tudi vsem sestram, zlasti domači skupnosti na Poljančevi, vso pomoč in podporo pri nastajanju razstave.

Razstavo si lahko v Maribosrki knjižnici Nova vas, Cesta proletarskih brigad 61 A, ogledate od ponedeljka do petka (9.00-19.00) ter ob sobotah (8.00-14.00). Lepo vabljeni!

s. Tina Dajčer