Srečanje pastoralne skupine

28. november 2016 - 19:38 -- s. Veronika Verbič

Sestre pastorale skupine se zadnjih nekaj let srečamo štirikrat na leto, ko se pogovarjamo o različnih pastoralnih temah ter načrtujemo in vrednotimo naše delo.

Konec tega tedna, 25. in 26. novembra 2016, je bilo že drugo srečanje v tem pastoralnem letu. Dvanajst sester se nas je zbralo v Domu matere Margarete v Repnjah, z nami pa bi bila še katera, če je ne bi virus gripe zadržal doma.

Začele smo z molitvijo večernic in večerjo, nato pa po nekoliko duhoviti in sproščujoči vaji poslušanja vstopile v osrednji del srečanja. V delavnici, ki jo je vodila s. Tina Dajčer, smo s pomočjo oblikovanja gline premišljevale o poslušanju. Predvsem je bil to čas vrednotenja lastnega poslušanja Božje besede, oseb, s katerimi se srečujemo pri pastoralnem delu in sester v skupnosti. Prvi del delavnice – oblikovanje – je potekal v petek zvečer, nadaljevale pa smo v soboto dopoldan. Ker smo oblikovale v temi in svojega izdelka zvečer še nismo smele pogledati, nas je v soboto zjutraj rahlo vznemirjala radovednost, kako izgledajo naše umetnine. Toda za vse pride svoj čas. V nadaljevanju delavnice je bilo še skupno in osebno delo. Zaključile pa smo jo s podelitvijo vtisov in misli.

Popoldan smo kar kmalu nadaljevale. Najprej smo razkrivale bolj in manj znana področja našega pastoralnega dela – vsaka je izžrebala eno sestro in predstavila njeno pastoralno delo. Sledila je podelitev nekaj dragocenih izkušenj zadnjega obdobja in načrtovanje nadaljnjega dela. Za zaključno molitev smo zapele pesem, ki je tudi med srečanjem ni manjkalo.

Prav za konec pa nas je sicer malo bolj zgodaj obiskal tudi sv. Miklavž. Za ta čas, ko je na pohodu virus gripe, je vsaki podaril en domači kivi.

Z okrepljeno zavestjo, da smo si med seboj sestre, smo se podale na nadaljnjo pot življenja v skupnosti in pastorali.