s. Angela Zanjkovič

s. Angela Zanjkovič
Via Bruno Buozzi 1
IT-00046 Grottaferatta, Italija
e-naslov

Ime mi je s. Angela. Konec julija 2011 sem se iz noviciatske skupnosti na Poljančevi v Mariboru preselila v Grottaferatto blizu Rima, v generalno hišo Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja, kjer je sedež vrhovnega vodstva naše Kongregacije. Generalna hiša nudi gostoljubje sestram vseh provinc, ki pridejo na razna srečanja ali kot romarice v Rim.

Od avgusta 2011 našo skupnost sestavljamo: vrhovna predstojnice, s. Klara, iz splitske province, vrhovna namestnica, s. Maryann in lemontske province (ZDA) ter svetovalke, s. Eva iz paragvajske, s. Ana iz bosansko-hrvaške in jaz iz mariborske province; s. Gregorija, vrhovna ekonoma je obenem hišna predstojnica, slovenskih staršev, rojena v Argentini, s. Roza, Slovenka, članica Rimske regije, ureja park okrog hiše in postori še marsikaj drugega, s. Jelena iz mostarske province pa nam gospodinji. Med seboj se sporazumevamo v italijanščini, v kolikor pa ne gre, povemo pa po svoje. Občasno obiščemo sestre naših dveh skupnosti v Rimu, pa tudi one pridejo k nam ob praznikih ali drugih priložnostih.

V načrtu za šestletje naše službe (2011–2017) smo na prvo mesto postavile molitev za vse sestre naše redovne družine. K delu vodstva pa sodi spremljanje dogajanja v posameznih provincah, opravljanje potrebnih uradnih zadev, obiski sestrskih skupnosti, povezovanje, posredovanje informacij … Moje delo tajnice je pisanje zapisnikov, dopisov, prevajanje, arhiviranje dokumentov in podobno.
Tudi vožnje z avtom pridejo  na vrsto, ko gremo na kakšno srečanje, na slovesnost k sv. Petru v Rimu ali ko nas naš škof povabi v stolnico v Frascati.  
Udeležujemo se tudi bogoslužja in drugega dogajanja v naši župniji ter v bližnji opatiji sv. Nila, kjer že od leta 1004. živijo menihi bizantinskega obreda.