Cerkev v izhodu

Mednarodnega srečanja »Cerkev v izhodu. Sprejemanje in perspektive Veselja evangelija«, ki ga je organiziral Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije, smo se od 28. do 30. novembra v Rimu udeležile s. Aleša Stritar, s. Polonca Majcenovič in s. Martina Štemberger. V dvorani Pavla VI. je okrog 1300 udeležencev srečanja iz 65 držav sveta prisluhnilo trem pričevanjem in devetim predavanjem.

Nam najbolj znana je bila Chiara Amirante, ustanoviteljica skupnosti Nuovi Orizzonti (Nova obzorja). Njeno pričevanje o izkušnji z Bogom, ki jo je vodila na ulico k najbolj ubogim, je že leta 2014 v Stični nagovorilo mnoge mlade Slovence.

Najodmevnejša imena med predavatelji pa so bila Timothy Radcliffe, kardinal Luis Antonio Tagle in Marko Ivan Rupnik.

Ob sklepu je v dvorani blagoslovov udeležence sprejel tudi papež Frančišek. V duhu asiškega ubožca – v preprostosti in ljubezni do Cerkve – je spomnil, da veselje evangelija izhaja iz srečanja z Jezusom. Izkušnjo mnogih današnjega časa je primerjal z izkušnjo Marije Magdalene, evangelizatorje pa angelom, ki pomagajo poživiti nostalgijo po Bogu, po Ljubezni.

Bog daj, da bi vsi, ki smo se srečali z Jezusom, pomagali slehernemu človeku odkriti pot do Očeta in Cerkve, katere vrata so na stežaj odprta.

s. Martina Štemberger

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Priložnosti in izzivi za komunikacijo v digitalnem okolju
Naslednji prispevek
Brezmadežna