Video kateheze

Video kateheze

Sestre želimo otrokom in družinam približati Jezusa tudi preko video katehez. Najdete jih na našem Youtube kanalu.

Video katehezam smo dodali oznake, ki vam bodo pomagale najti želeno.

Kadar je pri katehezi posebej označen razred, pomeni, da jo lahko neposredno povežemo z vsebino ene od lekcij tistega razreda. V samem prispevku je navedeno, za katero lekcijo gre. Video kateheze lahko uporabite tudi pri drugih skupinah.

Če imate kak predlog za dopolnitev ali izboljšanje opisov in razporeditev katehez (morda predlog za povezavo še s kako drugo lekcijo nekega razreda), nam pišite.

Filters
Reset
Reset
Jn 12,24; Mr 4,27
Evangeljske zgodbe in prilike

Seme pa klije in raste

Biologinja Katarina razloži in s poskusom pokaže, kako klije in raste seme. Spregovori o tem, da ima voda za seme podobno vlogo kot Jezus za naše življenje. Seme rodi, če se sladkorji razgradijo in semenska lupina poči, mi pa smo rodovitni, če se odpiramo drugim in razdajamo svoje talente. Svojo vlogo pri rasti semena imata tudi temo in mraz.

8 Zakramenti

Nepopolno

Nepopolnosti nas motijo. Tudi mi smo nepopolni. Bog nam v tem prihaja naproti s prizanesljivostjo in odpuščanjem. Lahko kot uvod v pripravo na spoved.

Vsi evangelijski "Pojdi!"

Pojdi

Ni tako pomembno, kam gremo, ali gremo tja, ker to želimo ali pa nas kdo pošilja, pomembno je, kako in s kakšno držo gremo v svet in med ljudi. Bomo v tem šolskem letu gradili prijateljstva? Kaj pa prijateljstvo z Jezusom?

Različne priložnosti

Svetel plamen

Med počitnicami počivamo, a ne od dobrote in tega, da bi nosili plamen Svetega Duha. Obračajmo se na Gospoda, da ta plamen ne bo ugasnil niti ob naših stiskah in preizkušnjah.

6 Cerkev

Življenje prvih kristjanov

Po binkoštih število kristjanov narašča, ker apostoli oznanjajo in pišejo pisma, so kristjani drugim lep zgled in zaradi pričevanja mučencev.