Študentski dom sv. Elizabete

Študentski dom sv. Elizabete

Študentski dom sv. Elizabete (ŠDE) je zasebni katoliški študentski dom, ki smo ga Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja ustanovile z željo, da bi študentkam, ki prihajajo na študij v Maribor, omogočile predvsem domače in mirno okolje za študij.

Vesele smo, da ga naše študentke napolnjujejo z dobro voljo in toplino. Da se ob svoji različnosti učijo odgovornosti in sodelovanja. Razvijajo svoje talente in si med seboj rade pomagajo. Predvsem pa sredi študijskih obveznosti spletajo dragocene prijateljske vezi, ki jim pomagajo pri osebnostni rasti in zorenju njihove vere.

Študentski dom je v neposredni bližini centra Maribora, nedaleč stran od Univerzitetne knjižnice, gledališča, pošte in Univerzitetne župnije. V bližini je lepo poskrbljeno za rekreacijo v naravi ali športnih objektih in tudi za možnost prehrane na bone in dostopnost do javnih prevoznih sredstev.

Cenik za leto 2021-2022

Enoposteljna soba
120€mesečno
Dvoposteljna soba
100€mesečno
Troposteljna soba
90€mesečno

V Študentskem domu sv. Elizabete je 37 ležišč; pet sob je enoposteljnih, deset dvoposteljnih in štiri troposteljne.

Študentke lahko pri nas uveljavljajo tudi subvencijo, ki mesečno znaša 32,00 eur. Trenutno je v domu na voljo 16 subvencioniranih ležišč.

Vsaka soba je opremljena s posteljo, pisalno mizo, omaro, brezžičnim internetom, mini čajno kuhinjo, hladilnikom ter samostojno kopalnico s tuš kabino.

V skupnih prostorih je na voljo manjša skupna kuhinja s pečico, skupna soba za srečanja, kjer imamo skupni računalnik, tiskalnik, TV, sobno kolo in mini knjižnico. Prav tako je v domu poskrbljeno za možnost pranja in likanje oblačil. Še posebej pa smo vesele, da imamo v študentskem domu tudi manjšo kapelo z Najsvetejšim, ki je dragocen kraj molitve.

Po dogovoru imajo študentke možnost sodelovati pri delu v vezilnici šolskih sester ali ustvarjati v likovnem ateljeju sv. Leopolda Mandića.

Strossmayerjeva 17, 2000 Maribor
041 861 449
Meni