Poletne duhovne vaje za mlade

Ob koncu julija in začetku avgusta smo na Brezjah na duhovnih vajah gostili dve manjši skupini mladih. Poleg samostana je hiša, ki jih je sprejela.

Srečali smo se pod naslovom Ne hodi sam. In res nihče ni skozi te dni hodil sam. Mladi, sovoditeljica Maja in jaz smo skupaj kuhali, jedli, pospravljali (skratka živeli) obenem pa se pogovarjali, brali Sveto pismo, se navduševali nad zgledom sv. Frančiška, molili, prepevali, si ogledali film Brat sonce, sestra luna, hodili na sprehode, prejeli zakrament svete spovedi, imeli prijetno srečanje, pogovor in druženje z mlajšimi sestrami iz Repenjske skupnosti, kurili ogenj, hodili po vodi J  … Najpomembnejše: ob vsem tem nam je bilo zares lepo. Lepo, ker smo imeli drug drugega in lepo, ker smo odkrivali, kako zelo nas ima Jezus rad, da nas čaka z odprtimi rokami in hodi z nami skozi življenje.

V prvo skupino je prišlo šest deklet in dva fanta iz 6., 7., ali 8. razreda. S seboj so prinesli mladostno radoživost, pridne roke, polno idej in navdušenja, … in že so se spletla nova prijateljstva. Zmagata pa dve novi pesmi: Skupaj in Odločitev. Ni čudno, da so se na koncu že navduševali nad tem, da se prihodnje leto ponovno srečajo. V drugi skupini pa so se znašla le štiri dekleta, srednješolke. Koliko pogovorov se je zvrstilo, vprašanj odgovorjenih ali še ne. Vse to nas je povezovalo, da sedaj še bolj vemo, da ne hodimo sami skozi življenje.

Ogledate si lahko video o prvi skupini mladih.

Nekateri od njih so napisali tudi vtis o duhovnih vajah.

Sara piše takole: “Na duhovnih vajah sem bila prvič in nisem vedela, kakšne so pravzaprav duhovne vaje. Bilo mi je zelo všeč in sem prepričana, da bom še kdaj šla na duhovne vaje. Duhovne vaje so imele naslov: Ne hodi sam. Na to temo smo se pogovarjali, da je Jezus vedno z nami. Sami se moramo odločati, da ga sprejmemo in povabimo v naše življenje. Jezus je z nami na vseh poteh. Spoznala sem nove prijatelje, prejela popolni odpustek, se imela lepo in se veliko naučila.”

Klara: “Ker smo gledali film svetega Frančiška Asiškega, sem se naučila nekaj novega o njem. Naučila sem se veliko novih pesmi in slišala novo pravljico.”

Veronika M.: “Od duhovnih vaj sem odnesla veliko stvari: spoznala sem nove prijatelje, poglobila in utrdila vero v Boga. Ob filmu Brat sonce, sestra Luna sem spoznala, kako malo potrebujemo, da smo lahko zares srečni. Dobila sem novo moč za moje življenje, ter širjenje Božje besede.”

s. Ema Alič

 

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovne vaje, novice
Oznake: duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Peter Skala: veren ali trde glave
Naslednji prispevek
Spet šola, spet verouk