Srečanje pastoralne skupine

Na god brezmadežnega Marijinega Srca, 12. junija 2021, smo se sestre v pastoralni skupini po dolgem času spet srečale v živo.

Zjutraj smo se zbrale v skupnosti v Trebnjem ter srečanje pričele s češčenjem Najsvetejšega, kamor smo v molitvi prinašale v Božje Srce Jezusovo vsako sestro. Nato se nam je pridružila s. Metka Kos FMM, ki je za nas oblikovala dopoldne s temo: Kako Frančiškove sestre v ta svet prinašamo evangelij? Najprej smo se v parih ustavile ob premišljevanju 4. poglavja Apostolskih del. Sledilo je razmišljanje s. Metke ob knjigi R. Cantalamesse: Innamorato di Cristo: Il segreto di Francesco d’Assisi. V skupinah smo se pogovorile, k čemu nas je to razmišljanje izzvalo in v čem nam sv. Frančišek pomaga pristopiti k ubogim danes in jim oznaniti evangelij.

Sestre v skupnosti so nam medtem že pripravile dobro kosilo in nas lepo postregle.
Popoldne smo preživele ob pogledu na preteklo pastoralno leto pa tudi s pogledom naprej. Vsaka je izžrebala eno od poletnih pastoralnih dejavnosti sester, za katero bo še posebej molila, in bo njen »angel varuh«.

Po kratki refleksiji smo srečanje sklenile z molitvijo, nato pa se še malo pomudile v druženju ob prigrizku, preden smo se odpravile proti domu.

s. Klara Jarc

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Ostanimo Jezusovi učenci
Naslednji prispevek
Pri bolnikih