Večer za dušo in brbončice

Dva sredina večera se nas je šest študentk zbralo in nekaj svojega časa preživelo v kuhinji samostana v Repnjah, kjer smo izpopolnjevale svoje kuharsko znanje pod mentorstvom sestre Bernarde Gostečnik. Z različnim predznanjem in izkušnjami smo srkale sestrino bogato znanje o vsem, kar je povezano s hrano, kuhanjem in peko. Oba kuharska tečaja sta se začela enako: ob prihodu v kuhinjo smo zagledale 9 različnih »postaj«, ki jih je sestra Bernarda predhodno pripravila. Razporedila je vse sestavine in pripravila listke z recepti. Na kratko nam je predstavila potek dela, nato pa si je vsaka izbrala jed, ki jo je želela pripraviti, in že smo se lotile dela. Pripravljale smo široko paleto jedi: od kruha, potice in kolača, do zrezkov, lazanje, solat in rib. Ves čas je nad nami skrbno bdela sestra Bernarda, nam svetovala, pokazala kakšne nove trike ter nas naučila zelo koristnih informacij.

Ko so bile jedi približno končane, smo skupaj pripravile še jedilno mizo. Nato pa je nastopila težko pričakovana večerja. Že med samim kuhanjem je tako dišalo, da smo se komaj upirale, da nismo vsega pojedle sproti. Nad vsemi jedmi smo bile navdušene pa tudi ponosne same nase. Po končani večerji in prijetnem klepetu smo se lotile še pospravljanja kuhinje – brez tega seveda ne gre. Domov smo se vrnile site, zadovoljne, malce utrujene, predvsem pa polne novega znanja in kuharskih idej.

Prepričana sem, da bo vsaka izmed nas jedi, ki smo se jih naučile pripraviti, kmalu naredila tudi za svoje domače. Sestri Bernardi smo hvaležne za njen čas, potrpežljivost in bogato znanje, ki ga z ljubeznijo predaja naprej.

Hana Jagodic
udeleženci in s. Bernarda Gostečnik

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Adventna duhovna obnova
Naslednji prispevek
Birmanski vikend v advetnem času