Kuharski tečaj, ki ga je vodila sestra Bernarda Gostečnik v Domu matere Margarete ob samostanu v Repnjah, je bil več kot le običajna kulinarična izkušnja.
Sestra Bernarda nas je popeljala na kulinarično popotovanje, polno novih okusov.
Na kulinaričnem meniju so se znašle raznolike jedi, ki so navdušile vse prisotne. Od žrebičkovega golaža do peciva iz kvašenega testa, vsaka jed je predstavljala mojstrovino in izraz ljubezni do kuhanja. Posebno moram omeniti potico iz bučnic, ki nas je vse navdušila.
Raziskovali smo skrite kotičke slovenske kulinarike, spoznavali nove tehnike priprave jedi in se naučili kombinirati okuse na inovativen način. Sproščeno razpoloženje in pozitivna energija sta ustvarila idealno okolje za učenje, kjer je bilo mesto tako za smeh kot tudi za resno delo v kuhinji.
Tečaj je bil nepozaben kulinarični dogodek, poln novih spoznanj in okusov. Z novim znanjem in navdihom smo tečajniki odšli domov, pripravljeni raziskovati nove kuharske poti in ustvarjati izjemne jedi v svojih domačih kuhinjah.
Roman Pušnik