Bilo nam je dobro!

Devet otrok je skupaj z menoj preživelo prvi kos zimskih počitnic. Dneve smo namenili druženju in molitvi, pesmi in pogovorih o Bogu in življenju.

V teh dneh smo odkrivali Božjo dobroto. Na poseben način nam jo je razodel Jezus. Dobroto je kazal z deli in čudeži, z besedami tolažbe, spodbude in učenja. Še posebej pa z darovanjem svojega živlejnja na križu. Poseben izraz Njegove dobrote, je odpuščanje grehov.
Tudi mi smo ustvarjeni za dobroto. Zanjo nam je Bog dal dovolj sposobnosti. Dobri smo lahko z besedami, zato imamo usta. Dobri smo lahko z dejanji, zato imamo roke in druge telesne ude. Tudi mi drugim izkazujemo dobroto s tem, da jim odpuščamo in sprejemamo odpuščanje.

Večino časa smo preživeli v naravi. Prehodili smo mnogo stezic in poti okoli Repenj. Mimo sv. Tilna smo šli na Stari grad, obiskali smo tudi  sv. Marjeto v Vodicah in sv. Lucijo v Skaručni. Dobro smo se znašli v kuhinji in drugih hišnih opravilih. Molili smo rožni venec, križev pot in imeli priložnost biti blizu Jezusu v Najsvetejšem zakramentu. Med nami ni manjkalo veselja in z dobroto, ki smo jo v teh dneh odkrivali in si jo delili, bomo slavili Boga tudi doma in med ljudmi, ki jih bomo srečevali.

s. Ema Alič
s. Ema Alič

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: DMM, duhovne vaje, novice
Oznake: DMM, duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Srečanje pastoralne skupine
Naslednji prispevek
Oljenka