Duhovno-spoznavni vikend za študentke

Nove in stare študentke Doma sv. Elizabete v Mariboru smo se v petek, 1. oktobra, ob šesti uri zvečer zbrale v Domu matere Margarete v Repnjah. Po razdelitvi v sobe po štiri ali pet smo se zbrale v jedilnici k okusni večerji, ki so jo pripravile tamkajšnje šolske sestre. Obed so popestrili molitev, smeh ter raznorazni pogovori.

Okoli osme ure smo se vse zbrale v skupni sobi v pritličju. Pod vodstvom s. Tine Dajčer, ki je vodila večerni program, smo prebirale duhovno bogato besedilo papeža Frančiška o odločitvah za prihodnost, si izmenjale mnenja ter povedale, kaj nas je nagovorilo. Še pred tem smo se seveda na kratko predstavile ter si povedale, zakaj smo se odločile za določeni študij. Pred odhodom v posteljo smo v kapeli dan izročile Jezusu, nato pa je bil čas za spanje ali nadaljnje druženje.

Naslednje jutro nas je po jutranji telovadbi in zajtrku obiskala s. Urša Marinčič, misijonarka v Ugandi. V predstavitvi nam je povedala o svoji življenjski poti, Božjem klicu v misijone ter o preizkušnjah, ki so jo čakale na njeni poti. Vse smo z zanimanjem poslušale njeno pričevanje o tamkajšnjem težkem bojuljudi za izobrazbo, o hudi revščini in lakoti, a tudi o življenju, ki mu ne manjka duhovne polnosti in sreče.

Po kosilu smo se odpravile na pohod mimo cerkve svetega Tilna do Starega gradu, kjer smo imele čudovit razgled na okolico. Ko smo se vrnile, je bil na programu še drugi del duhovnih delavnic, po večerji pa je sledil izzivov poln krst novih študentk Študentskega doma sv. Elizabete ter podpis zaprisege, s katero smo uradno postale članice doma.

Zadnji dan, v nedeljo, nas je obiskal jezuitski duhovnik p. Marjan Kokalj, ki nam je predstavil branje in ponotranjenje Božje besede s pomočjo meditacije in aktivnega sodelovanja. Študentke smo se razdelile v pare ter s pantomimo ali besedami ponazorile del zgodbe oziroma določen pojem, da smo si vsebino Božje besede laže predstavljale.

Po obisku so sledile priprave na sveto mašo, priložnost za sveto spoved ali pogovor ter naposled sveta maša, pri kateri smo sodelovale nove študentke. Po prejemu Jezusa v naša srca smo odšle še na zadnji skupni obrok, se s pesmijo zahvalile kuharicam ter se počasi odpravile proti domu.

Spoznavno-duhovni vikend je bil prijetna izkušnja za vsako izmed nas. Sklepale smo nova prijateljstva, se spoznavale ter se učile druga od druge, a kar je najpomembneje, živele smo v Njem in z Njim ter duhovno opogumljene vstopile v novo študijsko leto.

Maruša Bojc, študentka 1. letnika

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Nepopolno
Naslednji prispevek
Izgubljeni sin