Gospod mi je dal sestre!!

V drugem delu IX. srečanja vzgojiteljic in prvega srečanja sester z začasnimi zaobljubami smo se poglabljale v svetopisemske teme o občestvu. 20. in 21. avgusta je s. Michela Refatto iz kongregacije Sester frančiškank ubogih (Italija) v svojih predavanjih izhajala iz izbranih besedil Svetega pisma stare in nove zaveze: Jaz – dar zame; Dar odnosov; Sestra, brat – dar in izziv; Izbira sestrinstva; Darovi Duha za skupnost, Dar in odgovornost spremljanja in vzgajanja. Po predavanjih smo imele priložnost za osebno premišljevanje in konkretne naloge, ki nam jih je dala s. Michela.

Tudi ob večerih smo imele bogat program: lectio divina, češčenje Najsvetejšega, rekreacijo.

V četrtek, 22. avgusta, smo poromale v Maribor, kjer so nas v materni hiši prisrčno sprejele sestre mariborske province. Po pozdravu provincialne predstojnice s. Terezije Tomazin smo pogledale kratko predstavitev zgodovine materne hiše in si ogledale spominsko sobo, vezilnico in študentski dom. Nato smo v samostanski cerkvi posvečeni Brezmadežni zbrale k evharistični slovesnosti, ki jo je vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Po kosilu smo si ogledale mariborsko stolnico, kjer smo skupaj molile na grobu blaženega škofa A. M. Slomška, in frančiškansko baziliko Matere usmiljenja.

Naslednji dan nam je s. Samuela Klaić ob temi Skupnost – privilegiran kraj vzgoje kratko predstavila prenovljen Vzgojni načrt naše kongregacije s posebnim poudarkom na identiteti Šolske sestre sv. Frančiška in občestveni razsežnosti vzgojnega procesa. Predavanju je sledilo delo po skupinah. Popoldne so se sestre iz vrhovnega vodstva srečale z vzgojiteljicami in nato z juniorkami. Tako sestre vzgojiteljice kot juniorke so imele priložnost izraziti svoja vprašanja in razmišljanja ter skupaj z vrhovnim vodstvom iskati odgovore.

Naše srečanje smo sklenile v soboto, 24. avgusta, s pregledom, kaj smo v teh dneh poslušale, si izmenjale in skupaj doživele. Vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović je v svojem sklepnem nagovoru poudarila, da je srečanje potekalo v ozračju živahnega sodelovanja, resnega dela, umirjenosti, veselja in frančiškovskega sestrinstva. To je bil milostni čas za vse udeleženke. Izrazila je upanje in željo, da srečanje obrodi veliko sadov v blagor vsake od nas, vsake skupnosti, v kateri živimo, vsake province in regije ter cele kongregacije. Ob zahvali sestram avstrijsko-koroške province, skupnosti v Št. Petru in vsem, ki so še na poseben način dale na voljo svoje darove in se trudile, da bi srečanje lepo potekalo, nas je povabila, naj z obnovljeno gorečnostjo in veseljem živimo občestvo ter s tem sklenila srečanje.

V sklepni molitvi smo se Gospodu zahvalile za dar sester in prosile blagoslova za naše skupnosti.

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Gospod mi je dal sestre!
Naslednji prispevek
Spet v raju pod Blegošem