Redovni jubileji v Mariboru

V soboto, 10. avgusta 2019, smo šolske sestre v Slomškovi stolnici v Mariboru praznovale redovne jubileje naših sester.

Šestdeset let redovnega življenja ali biserni jubilej je praznovala s. Ozana Gucić, zlati jubilej pa je praznovalo sedem naših sester: s. Angela Zanjkovič, s. Metoda Šinkovec, s. Janja Hameršak, s. Mateja Mikuš, s. Božena Kržišnik, s. Milka Saje in s. Danica Vrtič; pridružili sta se jim še s. Dora Požar iz tržaške province in s. Mladena Vučković iz bosansko-hrvaške province, ki sta bili skupaj z njimi v noviciatu.

Po uvodnem pozdravu provincialne predstojnice s. Terezije Tomazin in predstavitvi jubilantk je slovesno somaševanje vodil mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki se je jubilantkam zahvalil za njihovo zgled in jih spodbudil, naj še naprej pričujejo z veseljem in pogumom, ker jih je Gospod poklical in izbral. Obenem pa je prosil, naj bo njihovo pričevanje rodovitno za celotno kongregacijo in mariborsko provinco.

Jubilantke so slovesno obnovile svoje redovne zaobljube vpričo vseh sester in navzočih sorodnikov ter duhovnikov, ki so prišli iz njihovih rojstni župnij in krajev, kjer jubilantke živijo.
Po sveti maši smo se vsi zbrali na pogostitvi v Zavodu Antona Martina Slomška, kjer so naše jubilantke spregovorile o nekaterih trenutkih v redovnem življenju na posebej zanje pripravljenem „radiu“. Ob dobri jedači in pijači ter številnih prijetnih srečanjih je čas hitro mineval. Polni lepih vtisov smo se vračali vsak na svoj dom.

Bogu hvala za ta dan, ki ga je naredil, in za naše jubilantke. Naj jih še naprej podpira, da bi zdrave in duhovno čile pogumno in veselo pričevale za Božje kraljestvo!

s. Mirjam Černigoj

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Galileja, duhovne vaje za mlade po birmi
Naslednji prispevek
Gospod mi je dal sestre!