Gospodinjski tečaji v Repnjah

Gospodinjski tečaj

Od 30. 6. do 13. 7. 2019 je bilo v Domu matere Margarete v Repnjah živahno. Brneli so stroji, grele pečice, še več pa je bilo dekliške razigranosti in zvedavega učenja. Zvrstili sta se dve skupini deklet proti koncu osnovne šole ter srednješolk, ki so želele del poletnih počitnic izkoristiti za nova praktična znanja kuhanja, šivanja in ročnih del ter graditev novih prijateljstev. V kuhinji so se urile pod budnim očesom s. Bernarde Gostečnik, ki jih je učila tudi strežbe in lepega vedenja pri mizi.

Skozi učenje šivanja sta jih vodili s. Majda Tisel in Božica Glavica. Pri ročnih delih pa sta predvsem za kvačkanje in še kaj poskrbeli s. Tadeja Mozetič in s. Veronika Verbič.

Da je po napornem dnevu ostal čas tudi za kakšen sprehod, sprostitev in duhovno okrepčilo, so skrbele s. Klara Jarc, s. Aleša Stritar in s. Martina Štemberger. V hvaležnosti in veselju so dekleta odhajala z novimi znanji, s poznanstvi in morda tudi spoznanji. Naj jim v življenju pomagajo graditi tople domove, ki bodo dišali po Ljubezni.

s. Klara Jarc

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Jubilantke romale v Maribor
Naslednji prispevek
Pokojna s. Tadeja (Karmen) Mozetič