Jubilantke romale v Maribor

Sestre jubilantke iz mostarske province romale v Maribor

V okviru jubilejnega leta je bilo že kar nekaj srečanj s sestrami drugih provinc. Tokrat so v Maribor, v zibelko naše kongregacije, prišle jubilantke iz mostarske province. Osem sester je v četrtek, 6. junija 2019, prispelo v Maribor, kjer so jih pričakale sestre skupnosti v materni hiši. Najprej so odšle v stolnico na grob blaženega A. M. Slomška, kjer so se pridružile molitveni uri v času devetdnevnice pred binkoštmi in bile pri sveti maši.

V petek so se po maši v samostanski cerkvi in zajtrku odpravile na Kapelo, kjer jih je sprejel domači župnik Frančišek Horvat in jim na kratko predstavil zgodovino cerkve in župnijo. Od tu so se odpravile na Janžev Vrh, kjer se je rodila mati Margareta. Na poti proti Mariboru so se ustavile v romarskem svetišču pri Sv. Trojici. Občudovale so lepoto cerkve in narave. Popoldan so obiskale pokojne sestre na Pobrežju in Kamnici.

V soboto dopoldan so odšle v Gradec, kjer je naša ustanoviteljica mati Margarete Puhar začela svojo redovno pot in kasneje od tam odšla v Maribor, kjer je ustanovila novo kongregacijo šolskih sester. Graške sestre so jih prisrčno sprejele in popeljale na ogled samostana in šole, cerkve in kapele. Skupaj so bile tudi na kosilu.

V nedeljo so odšle na Brezje, kjer so bile ob 10. uri pri sveti maši, nato pa obiskale našo skupnost in se sestram pridružile na kosilu.

Polne doživetij odpravile proti domu. Vesele smo, da smo jih lahko gostile ter se med seboj spoznale in povezale.

s. Terezija Tomazin

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Peš romanje na Brezje
Naslednji prispevek
Gospodinjski tečaji v Repnjah