Gospodove milosti bom na veke opeval

Vsa božja beseda 13. nedelje med letom je usmerjena v vprašanje postavljanja vrednot na pravo mesto. Zato se na začetku lahko vprašam, katere vrednote so zame najpomembnejše in kje na tej lestvici je v mojem življenju Bog.

Katere vrednote so na prvem mestu pri današnjem človeku? Kaj ali koga imamo radi? To so zdravje, sreča v družini, uspeh brez velikega truda, uživanje, bogastvo … To sanja današnji človek.

Resnica pa je drugje. Pride bolezen, nesreča v družini, preizkušnje, trpljenje. Mnogokrat se tedaj ljudem postavi vprašanje, kje je Bog, če to dopušča.

V drugem berilu pa sv. Pavel pravi, da smo umrli za mišljenje današnjega sveta in da s Kristusom živimo novo življenje, življenje za Boga.

Če pogledamo na Jezusovo življenje, najdemo v njem to, kar sami živimo vsak dan: napor, preizkušnje, preganjanje, naklonjenost, sprejetost, ugodje, žalost, veselje, razočaranje … To je resnično življenje, ki ga je živel Jezus in ga živimo tudi mi. V tem spoznavamo resničnost besed Svetega pisma, da je Jezus prišel iz nebes in postal eden izmed nas, da bi mi živeli. Pa ne le tu na zemlji, ampak predvsem v nebesih z njim.

Psalmist je to spoznal in izrekel takole: »Gospodove milosti bom na veke opeval.«
Kaj pa je milost v našem življenju? Milost je nezaslužen dar. Je življenje, ki ga prejemamo od Boga, vsi talenti, sposobnosti, ki smo jih prejeli, vse priložnosti, ko lahko komu damo »samo kozarec hladne vode«. Vse to s Kristusom!

Božja beseda te nedelje nas spodbuja, da v vsakdanjih dogodkih prepoznavamo življenje s Kristusom, gremo za njim tudi s križem, če je potrebno, in imamo vedno odprte oči in srce za stisko bližnjega.

s. Mirjam Černigoj

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Kaj vidi moje oko?: Mt 7,1-5 (pripravila s. Martina Štemberger)
Naslednji prispevek
Jezus utrdi Tomaževo vero: Jn 20,24-29 (pripravila s. Polonca Majcenovič)