Iskali smo Boga, da bi nas našel

Združila nas je želja po molitvi, dobri družbi, spoznavanju novega, srečevanju v Besedi …  Želja, da bi skupaj iskali Boga.

Pet mladih je s s. Zalo Vrabec in menoj od 9. do 12. decembra 2022 preživelo duhovni vikend  v Domu matere Margarete v Repnjah. Najprej smo srečali drug drugega in spletli nove vezi. Potem smo se skupaj podali na pot odkrivanja globin Božje Besede. Sveti Jožef nam je bil prvi zgled. V vsej iskrenosti in pravičnosti je iskal pravo odločitev. Ko se mu je že zdelo, da jo je našel (pa vendar se v svojem človeškem iskanju še ni povsem umiril), mu je prišel na pomoč Bog sam preko poslanca angela Gabriela. Ko je prepoznal, kaj je Božje volja, niti za hip ni več pomišljal, ampak je storil, kakor mu je naročil. Našel je Božjo voljo, ki je več kot vse naše človeško odkrivanje.

Iskati “tisto pravo” smo se učili ob hromem, ki so ga štirje prinesli pred Jezusa, da bi ga ozdravil.  Jezus mu je podaril še mnogo večji in pomembnejši dar: odpuščanje. Ob tem ko smo razmišljali, kakšne cilje si postavljamo, smo odkrivali tiste zares vredne in zanje pripravljali svoja srca.

V tem času so nastali zanimivi izdelki iz gline. Preživljali smo trenutke v tišini, se zatekli v kapelo pred Najsvetejše. Našli smo dovolj časa za razvedrilo, pogovor, sprehod, igro, pesem, veliko pesmi. Sobotni večer smo se pridružili slavljenju v župniji Vodice.

Nedelja veselja, ki je sledila soboti, nam je odpirala oči za pravo veselje, ki nam ga daje srečanje z Odrešenikom. V tem spoznanju smo se poslovili z upanjem, da Odrešenika ohranimo v svojih srcih, da nas bo tam napajal z vso potrebno močjo. Želimo ga vsak na svojem kraju prinašati v svet, da bi ga iskali tudi drugi in bi jih Bog lahko našel.

s. Ema Alič
s. Ema Alič

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: DMM, duhovne vaje, novice
Oznake: DMM, duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Praznovanje 100-letnice Mariborske province
Naslednji prispevek
Božično novoletno voščilo