Krščanska identiteta v pastorali

Pastoralna skupina je v soboto, 12. februarja 2022 imela celodnevno srečanje v Dobrni. Večina sester se nas je zbrala v veroučni učilnici, nekatere pa so se predavanju zaradi karantene pridružile preko videokonferenčnega orodja Zoom. Po uvodnem pozdravu provincialne predstojnice s. Veronike Verbič je bil dopoldanski del srečanja namenjen predavanju z naslovom Krščanska identiteta v pastorali, ki ga je imel g. nadškof Marjan Turnšek. Izhajal je iz štirih vidikov identitete človeka: Stvarjenske, odrešenjske, cerkvenostno-občestvene in eshatološke, ki jih je predstavil na podlagi Svetega pisma in pomena v pastorali. Na koncu predavanja je bil čas za vprašanja in pogovor ob temi. Dotaknile smo se naših izkušenj iz pastorale, sprememb, ki jih opažamo v katehezi, v cerkvenem občestvu in v človeku samem. Z obhajanjem svete maše v župnijski cerkvi smo zaključili dopodanski del srečanja.

Skupno smo pripravile preprosto kosilo v sestrinskih prostorih, srečanje pa nadaljevale z dnevno molitveno uro. Ozrle smo se na preteklo in prihodnje srečanje pastoralne skupine. Z refleksijo so se izpostavile naše potrebe po večjem, bolj poglobljenem sodelovanju z laiki znotraj poslanstva, ki bi jim radi dali več naše »karizme«, duha naše ustanove in našli možnost, da bi kot občestvo rastli skupaj. Opažamo pa potrebo cerkve po sodelovanju z laiki in čutimo, da bi tu lahko naredile več.

V svoje skupnosti in poslanstva odhajamo obogatene s predavanjem g. Turnška in vsaka s svojimi izzivi v pastorali. Gospod kliče vsak dan znova.

s. Urša Šebat

s. Urša Šebat, s. Ema Alič in s. Polonca Majcenovič

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Pokojna gospa Cilka Kranjc
Naslednji prispevek
Razstava v knjižnici Vodice