Ljubezen je kompas

Oh joj, koliko imamo raznih predpisov, navodil, smernic, zakonov in zapovedi! Saj se človeku že meša od vsega tega! Poleg tega še množice reklam, idej, priporočil, ki marsikdaj preobračajo slabo v dobro in dobro v slabo. Kako naj se človek vendar znajde v vsem tem? Reklame ponujajo uspeh, užitek, doseganje cilja – brez truda, brez napora. Kje je prava smer, kaj je tista luč, ki razsvetljuje korake, ki umika temo, da vidiš naprej? Kaj ali kdo je tisto vodilo? Ne množica, neobvladljiva množica vsega – človek si želi nekaj preprostega, uresničljivega, nekaj na dosegu roke, nekaj, kar bi imel vedno pri sebi, en tak kompas, ki je zanesljiv v vseh okoliščinah, v vseh prilikah in neprilikah življenja.

Kristjani oznanjamo ravno to: Ljubezen. Ljubezen je izpolnitev. Ljubezen je kompas, ljubezen je moč. Vse zapovedi so obsežene v besedi: Ljubi!

Bog je Ljubezen. On je zanesljiv kompas, nekaj, kar je vedno s tabo, v srcu. Ustavi se, človek! Prisluhni Bogu Ljubezni, ki ti šepeta v srcu. Poglej v srce, kaj Ljubezen tam govori, kako usmerja. Potem pa samo še: Akcija ljubezni! Kakor beremo v današnji Božji besedi: “Ne bodi nikomur dolžnik, razen če gre za medsebojno ljubezen. …  Ljubezen bližnjemu ne prizadene hudega.” (Rim 13,8-10)

s. Aleša Stritar

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Proti soncu
Naslednji prispevek
ODPustiti 70 x 7 x