Marčevski kuharski tečaj

Kuharski tečaj pri s. Bernardi je pravo doživetje. Skozi pripravo hrane spoznaš velike in male skrivnosti kuhanja, ki običajno jed na enostaven način izboljšajo. Skupaj nas je bilo pet tečajnic, ki smo želele svoje kuharske sposobnosti izboljšati in se naučiti še kaj novega. Na tečaju je vladalo sproščeno vzdušje, polno smeha.

S. Bernarda nam je predstavila jedi, vse od predjedi do sladice. Izbrane jedi so obsegale slovensko tradicionalno kuhinjo in tudi novejše jedi. Naučile smo se pripraviti hruške s kremo iz mascarpone, divjačinski golaž, gratinirano cvetačo, štajerske skutne štruklje in še mnogo drugega. Tečaj nam je, poleg znanja o pripravi jedi, dal tudi veliko novih idej, kaj skuhati doma.

Tečaj pa ni namenjen le okusom, ampak tudi izgledu. Ker ljudje jemo z očmi, nam je s. Bernarda povedala, kako kombinirati jedi tudi glede na barve sestavin ter kako jed postreči, da bo že na pogled okusna. Izvedele smo tudi pravila za pripravo pogrinjka in pravilno vedenje pri mizi.

Kuharski tečaj je bil prijetno in sproščeno doživetje, ki ti po službi napolni dušo in želodček.

Nina Rosulnik
s. Ema Alič in s. Bernarda Gostečnik

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Večer pri šolskih sestrah
Naslednji prispevek
Vikend zborov