Molitveni večer ob prazniku

Mesec marec je čas prebujanja in tihega vstopa v pomlad, kar oznanjajo postopoma vedno daljši sončni dnevi in cvetenje marsikaterega zelenja, pa leske, jelše, topola …
Šesti marec predstavlja pomemben dan za skupnost šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja, saj označuje dan rojstva in smrti matere Margarete Puhar, prve predstojnice ter ustanoviteljice kongregacije. Z ustanovitvijo kongregacije in nadaljnjim delovanjem je skrbela za izobraževanje in vzgojo najbolj zapostavljenih otrok v Mariboru. Njeno poslanstvo živeti z Bogom in ohranjati čuječnost za potrebe bližnjega se je pri sestrah ohranilo vse do danes.
Sedmega marca smo študentke Študentskega doma sv. Elizabete v samostanski cerkvi pripravile molitveni večer. Zbrale smo se ob spominski plošči s. Margarete Puhar in nadaljevale z molitvijo pred Najsvetejšim. Z nami je bil tudi duhovnik g. Bernard Geršak, ki nam je ob sklepu podelil blagoslov. Trenutki tišine so nam prinesli v mir, ki je življenjskega pomena za človeka kakor voda, sploh v pretresih nemira, ki v sedanjem času preveva moderno družbo. Hvaležna, da sem navzoča pri dogodku, sem prisluhnila zvokom klavirja in prečne flavte, ki sta od časa do časa nežno prekinila tišino. Povezanost v molitvi odstira očem skrito podobo nadzemeljskega, ki se prikaže srcu, ki je pripravljeno spregledati.
Anamarija Steničnik
V samostanski cerkvi, ŠDE

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Srečanje hišnih predstojnic
Naslednji prispevek
Razstava na Zlatem polju