Srečanje hišnih predstojnic

V soboto, 12. marca 2022, je bilo v Repnjah srečanje hišnih predstojnic in provincialnega sveta mariborske province. Mariborskim predstojnicam so se pridružile štiri sestre iz koroške province.
Dan smo začele z molitvijo v kapeli Doma matere Margarete s premišljevanjem Božje besede o semenu. Sledil je pozdrav provincialne predstojnice s. Veronike Verbič. Dopoldansko temo je pripravila s. Anka Kogelnik, provincialna predstojnica sester uršulink. Spodbudila nas je k razmišljanju kako predstojnica ob vsem drugem poskrbi tudi zase. Ob tem izzivu smo podelile svoje misli in izkušnje, kar je bilo res dragoceno.
Po dnevni molitveni uri, kosilu in odmoru smo se popoldne še ustavile ob predavanjih seminarja za predstojnike in predstojnice, ki ga je pripravila Konferenca redovnih ustanov Slovenije, in je potekal 12. in 13. januarja 2022. V treh skupinah smo se pogovarjale o temah »Starejši in mlajši med pomočjo in nemočjo v skupnosti«, »Večgeneracijski čas v samostanu« in »Prihodnost je v srečanju med generacijami«.
S. Metka Vrabič, provincialna ekonoma je predstavila obračun za leto 2021, a nas še pred tem obogatila s teološkim razmišljanjem o odnosu do stvarnega.
Dan smo sklenile z nekaj obvestili, refleksijo dneva in molitvijo. V hvaležnosti za medsebojno povezanost in vse, kar smo v tem dnevu prejele, smo se poslovile.
s. Polonca Majcenovič

s. Polonca Majcenovič

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Odprtje razstave v Šoštanju
Naslednji prispevek
Molitveni večer ob prazniku