Novo vrhovno vodstvo kongregacije

Po več dneh zavzetega dela pri prenovi Konstitucij in Navodil kongregacije je bil na vrsti volilni del XVI. rednega vrhovnega kapitlja, pred katerim je bil dan molitve, zbranosti in razločevanja pred Gospodom.
Na dan volitev, 22. julija 2023, je bila zjutraj sv. maša v duhovnem centru Barbara Micarelli, Santa Maria degli Angeli (Assisi), kjer so sestre obhajale vrhovni kapitelj. Pridiga minorita p. Domenica Paolettija, v kateri se je naslonil na temo kapitlja Poslušajoč Svetega Duha hodimo skupaj v novosti življenja, kakor da je povzela vse, o čemer naj bi sestre razmišljale na zasedanju: o resničnosti življenja vsake province, o načinu preureditve kongregacije in o izvolitvi sester, ki naj bi jo vodile naslednjih šest let.
Vztrajno poslušanje Svetega Duha je trden temelj in zagotovilo, da je kongregacija na dobri poti, poti z Gospodom. In kako hoditi dalje? Ni druge poti kakor pot v občestvu sester po zgledu sv. Frančiška, ki se je pri oblikovanju svoje skupnosti bratov odločil za bratstvo kot močno sredstvo medsebojne graditve in pričevanja preobraženega bivanja.
V veri in zaupanju so ob volitvah in tudi ob prevzemanju odgovornosti za nekatere službe na XVI. rednem vrhovnem kapitlju sprejele služenje v kongregaciji:
s. M. Veronika Verbič, vrhovna predstojnica (mariborska provinca)
s. M. Petra Bagarić, namestnica vrhovne predstojnice (mostarska provinca)
s. M. Marija Petra Vučemilo, vrhovna svetovalka (splitska provinca)
s. M. Angelica Medina, vrhovna svetovalka (argentinsko-urugvajska provinca)
s. M. Radmili Ilinović, vrhovna svetovalka (bosansko-hrvaška provinca)
Dan volitev smo sklenile s pesmijo, čestitkami, dobrimi željami in z zagotovilom molitve za pomoč ter vodstvo Svetega Duha. Še naprej hodímo skupaj!

Življenjepis
S. Veronika (Marija) Verbič se je rodila leta 1970 v Ljubljani. Otroštvo in mladost je preživela v svoji družini v Šentvidu pri Stični. Po srednji in višji zdravstveni šoli se je odločila, da svoje življenje posveti Bogu v skupnosti šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Leta 1992 je vstopila v noviciat, večne zaobljube pa je izrekla leta 1998.
Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani – smer socialna pedagogika, kasneje pa je na Teološki fakulteti končala še specializacijo iz zakonske in družinske terapije.
Delovala je v župnijski katehezi in kot vzgojiteljica v Jegličevem dijaškem domu v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Bila je voditeljica Družinskega centra mir, ki deluje v materni hiši v Mariboru. V redovni ustanovi so ji bile zaupane različne službe: poklicna pastorala, vzgojiteljica sester z začasnimi zaobljubami, voditeljica novink, hišna predstojnica in provincialna svetovalka. Provincialni kapitelj leta 2019 jo je izvolil za provincialno predstojnico Mariborske province brezmadežnega spočetja. Dne 22. julija 2023 pa je bila na rednem vrhovnem kapitlju izvoljena za vrhovno predstojnico kongregacije.

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Izvoljeno je novo vodstvo kongregacije
Naslednji prispevek
Zaprtje XVI. rednega vrhovnega kapitlja