Odmik za ženske

Od 9. do 11. junija 2023 je bil v Domu duhovnosti v Kančevcih Odmik za ženske. Tema je bila Moč in čast sta naše oblačilo. Na različne načine in z več zornih kotov smo poglabljale temo moči in časti v našem življenju.

V ravno prav veliki skupini žensk smo se vsaka zase in skupaj odmaknile od svojih vsakdanjih skrbi in odnosov, da bi lahko globlje zaznale in prepoznale različne radosti in stiske vsakdanjosti. V medsebojnih pogovorih smo lahko z vso odprtostjo spregovorile tudi o svojih težavah in videle kako nam Bog daje moč.

Imele smo čas zase, za romanje po prečudoviti naravi Goričkega, veselile smo se dežja in sonca, dobre hrane, medsebojne bližine, tihote v molitvi, praznovanja pri maši in še veliko drugih drobnih trenutkov, ki nam bodo ostali kot del mozaika našega življenja.

Nekaj udeleženk je po odmiku zapisalo:

  • Izražam vam hvaležnost, da ste pripravili tako doživet Odmik za ženske. Zanj sem se odločila v trenutku, ko sem videla povabilo v Družini. Okrog Jezusa so se zbrale množice in ko se ga je dotaknila žena, je šla moč iz njega. Tudi sama se mu želim približati, naj mi nakloni moč v vsakdanjem življenju.
  • Iskrena hvala za izjemno sočutno pripravljen Odmik za ženske, ki je plod Vašega znanja in duhovnosti. Jaz sem bolj počasen mislec, počasnih gibov in počasnih odzivov. Šele po nekaj dnevih vidim kako veliko globino sem dobila od Vas in ostalih udeleženk: izjemnih mam. Do dna srca sta mi segli misli: “Čast in moč sta moje oblačilo” in “Moja ranljivost je moja moč”.
  • Odmik mi je pomenil: sprostitev v lepi naravi in gostoljubnem domu, izročanje spominov, srečanje z bližnjimi, božjo zibelko, molitveno zavezo. Hvaležna sem, da smo hodile peš. Hvala, da ste nam pokazali kapelo sv. Nikolaja. Hvala tudi kuharjem in mnogim ljubeznivim ljudem, ki so mi dali novo upanje.

Poslovile smo se z obljubo, da bomo ostale povezane v molitvi, in se odpravile domov. Dodatno priložnost za zahvalo Bogu za vse milosti sem imela med kolesarjenjem proti Mariboru, ko je vsaka kaplja dežja, milijon klasov in cvetja Prekmurja, zelenje gričevja vse od Janževega vrha naprej prepevalo pesem Stvarniku.

 

s. Polonca Majcenovič

s. Polonca Majcenovič, Romanje do rotunde sv. Nikolaja v Selu

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovne vaje, novice
Oznake: duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Romanje mladih k Mariji
Naslednji prispevek
Slovo s. Eme iz Šturij