Pod Marijinim plaščem

8. decembra 2021, na praznik Brezmadežne, je naša potujoča razstava 100 let Gospodovih milosti bom na veke opeval znova dobila svoje razstavno mesto. Tokrat v baziliki Marije Zavetnice s plaščem na Ptujski Gori, kjer bo na ogled vse do 6. januarja 2022.

Pred odprtjem razstave je bila v baziliki slovesna sveta maša z večernicami, ki jo je daroval minorit p. Martin Gašparič. Ob tej priložnosti so se patri minoriti, ki skrbijo za to lepo romarsko svetišče na Ptujski Gori, spominjali 12 . obletnice razglasitve njihovega svetišča za baziliko, me pa smo pri maši dejavno sodelovale in se Mariji zahvalile za mariborsko provinco šolskih sester, ki je posvečena prav Brezmadežni. Vesele smo bile, da je bila z nami tudi naša provincialna predstojnica s. Veronika Verbič.

Po sveti maši je mag. Lilijana Urlep, arhivistka Nadškofijskega arhiva Maribor in avtorica razstave, z veliko ljubeznijo do šolskih sester in izrednim čutom za dediščino njihovega dela ob video projekciji predstavila poslanstvo šolskih sester zadnjih 100 let, ter navzoče povabila k ogledu razstave.

V hvaležnosti za njeno bogato predstavitev in patre minorite, ki so nas z veliko gostoljubnostjo sprejeli na Ptujski Gori, smo sestre Mariji priporočile tudi vse, s katerimi se srečujemo pri našem raznolikem poslanstvu.

Vabljeni torej na ogled naše potujoče razstave v baziliko na Ptujski Gori!

s. Tina Dajčer

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
s. Klara Jarc
Naslednji prispevek
Pogled v Ugando: intervju s s. Uršo Marinčič