Pokojna s. Ivanka Tadina

V nedeljo, 8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, je v zgodnjih jutranjih urah v večno življenje pri Bogu odšla s. Ivanka Tadina.

S. Ivanka se je rodila 14. julija 1957 v Tržišču pri Rogaški Slatini. Po končani osnovni šoli v domačem kraju je končala srednjo vzgojiteljsko šolo v Celju, leta 1986 je diplomirala na Teološki fakulteti v Ljubljani, leta 1991 je doktorirala iz misiologije na Urbaniani v Rimu in si nato na Teološki fakulteti v Ljubljani pridobila naziv habilitirane docentke.

K šolskim sestram je prišla leta 1998, 4. oktobra 2000 je v Repnjah izrekla svoje prve zaobljube in 2. oktobra 2004 v svoji rojstni župniji v Rogaški Slatini večne zaobljube. Po prvih zaobljubah se je preselila v skupnost na Strmem potu v Ljubljani, kjer je delovala kot katehistinja in se posvetila znanstvenemu delu. Leta 2002 je postala upravnica katoliškega vrtca Dominik Savio v Domžalah, leta 2004 pa direktorica Zavoda Dominik Savio. Občasno je predavala na katehetsko pastoralni šoli in vodila Šolo za starše. V študijskem letu 2006/07 je predavala na Teološki fakulteti v Mariboru. Leta 2008 se je preselila v skupnost Ljubljana – Vič in bila tam tudi predstojnica od leta 2011 do 2014, ko se je zopet vrnila na Strmi pot. Leta 2012 jo je prvič obiskala bolezen, s katero se je v veri borila in po svojih zmogljivostih nadaljevala v zaupanem poslanstvu. Ko se je zdravstveno stanje izboljšalo, je sprejela novo poslanstvo v tajništvu Slovenske škofovske konference. Čeprav ji je bil poleti 2017 ponovno naložen težji križ bolezni, je po svojih zmogljivostih še rada sodelovala s svojo dotedanjo službo. Da bi ji bila v bolezni zagotovljena ustrezna oskrba, se je sredi novembra letos preselila v skupnost v Repnjah, vendar le za kratek čas. Na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja jo je v zgodnjih jutranjih urah Gospod poklical k sebi. Naj ji z večnim življenjem povrne vso njeno zavzetost za Božje kraljestvo in Cerkev.

Sestre

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Brezmadežna
Naslednji prispevek
V tvojo smer