Poslušajoč Svetega Duha …

Od 20. do 22. januarja 2023 je v Repnjah zasedal izredni provincialni kapitelj Mariborske province šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Zaradi pridružitve dveh provinc so na njem poleg sester iz mariborske province sodelovale tudi sestre iz nekdanje tržaške in avstrijske province. Ta razširitev nas je svojevrstno obogatila.

Izredni kapitelj je bil priprava na redni vrhovni kapitelj naše kongregacije, ki bo poleti v Assisiju. Spremljalo nas je geslo Poslušajoč Svetega Duha hodímo skupaj v novosti življenja.
V kapitelj nas je z bogatim duhovnim uvodom vpeljal upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek. Sledilo je skupno delo, v katerem smo se dotaknile različnih vidikov našega Bogu posvečenega življenja. 

Kapitelj je bil lepa in globoka izkušnja sestrinstva. Gospod je v polnosti uresničeval, kar je napovedal v besedah: “Kjer so dva ali trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz sredi  med njimi.” (Mt 18,20) Sestre smo hvaležne Svetemu Duhu, ki je v teh dneh milosti v obilni meri vel med nami.

s. Ema Alič
s. Martina Štemberger in s. Ema Alič

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Božično novoletno voščilo
Naslednji prispevek
Pristnost oznanjevanja v duhu sv. Frančiška