Pristnost oznanjevanja v duhu sv. Frančiška

Sestre pastoralne skupine smo se v soboto, 11. februarja 2023, zbrale v naši skupnosti v Gorici. Že pot je bila zanimiva: zbiranje sester z različnih smeri in skupno nadaljevanje poti iz Repenj in Ljubljane proti Primorski. Pravzaprav iz zime v pomlad.

Sestre v Gorici so nas velikodušno sprejele in pričakale z zajtrkom. Srečanje smo začele s pogledom nazaj, ter ob pregledu zapisnika, zaradi sodelovanja nekaterih sester na vrhovnem kapitlju, našle zamenjave v poletnih dejavnostih.
Naš tokratni gost je bil frančiškan p. Bogdan Rus, študentski duhovnik v Kopru. Osvetlil nam je vprašanje, kako v naši Cerkvi preprosto in pristno oznanjevati na način sv. Frančiška. Izhajal je iz kulture brezsrčnosti in neusmiljenosti tega sveta, ki jo v Cerkvi že desetletja prežema tema usmiljenje. V pristnosti je skrivnost našega bivanja in oznanjevanja. Ta pa temelji na molitvi in skupnosti, to je v oblikovanju po evangeliju, ki ga živimo kot sestre in bratje. Cerkev bo vedno moteča, ker trdi, da svoj karakter lahko kultiviramo, spremenimo, oblikujemo. Prava molitev nas vedno znova spreobrača.
Dve knjigi, ki govorita o tem: Prenovitev, M. WhiteT. Corcoran (Založba Emanuel); Ne živite od laži, R. Dreher (Družina).

Srečanje smo nadaljevali z obhajanjem svete maše v hišni kapeli, dnevno molitveno uro, nato pa s skupnim kosilom s sestrami skupnosti. Sledil je prosti čas, ki smo ga nekatere izkoristile za kratek sprehod do Soče.
Popoldanski del našega srečanja je bilo oznanjevanje po ulicah in na osrednjem trgu v Gorici. Prepevale smo, ljudem delile Božjo besedo in se z njimi ustavile v kratkem pogovoru, nato pa jih v molitvi v bližnji cerkvi sv. Ignacija izročile Bogu.

Srečanje pastoralne skupine smo zaključile v samostanu s predstavitvijo aktualnih dogodkov pred nami ter refleksijo srečanja, po katerem odhajamo obogatene vsaka v svojo skupnost.

s. Urša Šebat
s. Ema Alič in s. Urša Šebat

 

 

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Poslušajoč Svetega Duha …
Naslednji prispevek
Srečanje predstojnic