Praznik m. Margarete Puhar

V soboto, 6 marca 2021, šolske sestre sv. Frančiška Kristusa kralja obhajamo 120. obletnico smrti naše ustanoviteljice matere Margarete Puhar. Želimo si, da bi bil to dan hvaležnega spomin na dediščino, ki nam jo je izročila. Med drugim je to tudi njena močna ukoreninjenost v Bogu. Ob prebiranju njenih pisem nas med drugim nagovarja njena hvaležnost Bogu, zaupanje v Njegov blagoslov in Njegovo vodstvo ter polaganje vsega v presveto Srce Jezusovo. Ob tem stopajo v ospredje še druge podobe iz njenega življenja. V trenutkih odločanja se ni zanašala le na svoje spoznanje ali nasvet modrih svetovalcev, pač pa v nočnih molitvenih urah pred Njim razločevala in iskala Njegovo voljo. Tudi sestram je močno priporočala molitev, od spokornih vaj pa predvsem duhovni post (npr. premagovanje radovednosti in nepotrebnega govorjenja) in pri tem je sama dajala zgled. Vse to le zato, da bi živele in delovale v Bogu.

Postni čas in obhajanje 120. obletnice smrti matere Margarete naj tudi nas povede na pot osvobajanja in izpuščanja vsega, kar ni Božje, ter iskanje le tega, kar je Njegovo. On je ljubezen. Tako bo tudi naše življenje živeto z ljubeznijo, pa naj bo to veselje ali trpljenje.

Vsem sestram in vsem, ki ste z nami povezani tudi preko teh strani, želim veselo in hvaležno praznovanje, prežeto z Božjim blagoslovom.

s. Veronika Verbič, provincialna predstojnica

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Če bi mati Margareta danes pogledala na ta svet
Naslednji prispevek
Jezus vabi