Praznovanje redovnih jubilejev na Brezjah

Da, tokrat na Brezjah, pod šotorom na ploščadi pred baziliko Marije Pomagaj. Veličastne so Brezje, ko prihajajo skupine in polagoma zapolnijo ves prostor, kakor znajo biti blagodejne za samotnega romarja, ki se znajde v tišini bazilike.

S provincialata smo sestre dobile navodilo, naj se zberemo spredaj v bližini oltarja, čim bolj skupaj. Saj tam ne bomo same v soboto, 7. avgusta, prišli bodo romarji iz več župnij po Sloveniji.

Iz vseh skupnosti province smo sestre ta dan priromale, da se zahvalimo za dar redovnega poklica, še posebej naših jubilantk. Že od daleč se je videlo skupino sester na sedežih in vozičkih, med njimi biserni jubilantki s. Silvana Lauš in s. Julijana Ločan ter srebrna jubilantka s. Metka Vrabič.

Sveto mašo je daroval ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore skupaj z nekaterimi duhovniki. Na začetku je navzoče pozdravila provincialna predstojnica s. Veronika Verbič in predstavila jubilantke.

V pridigi je gospod nadškof nagovoril vernike z mislijo o poklicanosti: najprej v življenje, nato k pozornosti, kaj Bog od nas želi. In nekatere pokliče, da se povsem posvetijo Božjemu kraljestvu. S petjem so bogoslužje tudi tokrat spremljale sestre pod vodstvom s. Klare Jarc.

Po končanem bogoslužju se je pod šotorom nadaljevalo fotografiranje in preprosto veselo druženje.

Sestre, duhovnike in sorodnike je nato v svoje okrilje sprejel Romarski dom zraven cerkve, hiša, kjer so pred nedavnim bivale in delovale sestre Frančiškanke Brezmadežne. Ko so gostje zavzeli svoja mesta, so mlajše sestre predstavile kratek prizor iz življenja sv. Frančiška, kako „razmetava“ blago svojega očeta „kakor smeti“ in išče pot naprej. Pridružijo se mu prvi bratje, ki skupaj iščejo Božjo voljo in se silno veselijo, ko odkrijejo pot uboštva. Prizor so se spremljale melodije pesmi Nek trgovec, Vsak ponižen človek, Res je prijetno … Na koncu je „Frančišek“ zaprosil g. nadškofa za blagoslov dobrotam, ki bodo prihajale na mizo.

Tako se je polagoma iztekla slovesnost v zavetju Marije Pomagaj. Odhajale smo hvaležne za skrbno pripravljeno praznovanje in sestrinsko razpoloženje. Bogu hvala.

s. Rafaela Glasenčnik

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Skupaj!
Naslednji prispevek
Duhovne vaje