Pri vodnjaku

S s. Veroniko sva bili zelo veseli, da nama je od 27. do 30. avgusta v Domu matere Margarete v Repnjah kljub negotovim razmeram uspelo izvesti duhovne vaje za ženske. Tema duhovnih vaj je bila Pri vodnjaku in dragoceno je bilo v naši različnosti skupaj sesti h Gospodovemu vodnjaku in odkrivati, po kom ali čem nas žeja v našem življenju.

Vsak dan smo zajemale vodo Božje besede, v tišini ostajale v molitvi pred Gospodom in se hkrati rade vračale k skupni mizi, ki je bila kraj prisrčnega srečanja in delitve tega, kar nam prinaša življenje. Veselja ni manjkalo, prav tako pa tudi ne solz, tistih zdravilnih seveda.

Dan smo začenjale s skupno molitvijo hvalnic. Po dopoldanskem uvodnem nagovoru je bil čas za premišljevanje Božje besede in osebno delo. Sledila je podelitev in pogovor. Glavni svetopisemski odlomki, ob katerih smo ostajale v teh dneh, so bili Jezus in Samarijanka, krvotočna žena, žena zasačena pri prešuštvovanju in žena v Betaniji mazili Jezusa. Po kosilu je bil vedno čas za sprehod, možnost osebnega pogovora ali preprosto ostajanje v tišini in molitvi. Sledila je poglobitev v temo dneva, adoracija, ustvarjanje, predzadnji dan pa tudi priložnost za sveto spoved.

Čeprav je bil čas, ki smo ga preživele skupaj ob pogovorih, zelo bogat, smo vendarle želele svoj pogled vedno znova usmerjati k Jezusu, ki v našo ranjenost prinaša odrešenje. Mislim, da je v teh dneh vsaka od nas bila deležna tega, kaj pomeni, da nam Gospod daje piti žive vode, in udeleženke so enoglasno predlagale, da šolske sestre z duhovnimi vajami za ženske nadaljujemo tudi v prihodnje.

s. Tina Dajčer

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: DMM, duhovne vaje, novice
Oznake: DMM, duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Pojdi
Naslednji prispevek
Gospodove milosti bom na veke opeval