Prvi koraki v samostanu

Na nedeljo Dobrega pastirja sklepamo teden molitve za duhovne poklice. Papež Frančišek je v Poslanici ob 57. svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice poudaril pomen sanj, služenja in zvestobe, ki so ključni za poklicanost vsakega od nas.

V mariborski provinci šolskih sester delata prve korake v samostanu dve kandidatinji. Ena od njiju je za spletno stran zapisala svoje doživljanje začetkov življenja v redovni skupnosti in tudi pričevala o tem v oddaji Obzorja duha, ki je bila na sporedu v nedeljo, 18. aprila 2021.

Maja je zapisala: “Minilo je eno leto, odkar sem se podala na novo pot v življenju. Srečala sem se z mnogimi novimi stvarmi, izzivi, vprašanji in zavedanjem, da brez Njegove pomoči ne gre in da je z Njim vse mogoče. Hvaležna sem za sestre, ki so me tako lepo sprejele, da je vsaka skupnost, ki jo obiščem kot dom, ter da lahko med njimi in skupaj z njimi odgovarjam na Gospodov klic ter spoznavam sebe in svoje poslanstvo.”

Oddaja Obzorja duha: Pripadaj, išči in se odloči

Za razširjanje kulture poklicanosti se trudijo in se prednostno posvečajo vprašanju duhovnih poklicev v Centru za duhovne poklice. Mladi, ki iščejo svojo pot, z njihovo pomočjo razločujejo, kam jih kliče Gospod. Lahko pa, kot je Maja povedala v oddaji Obzorja duha, kar potrkajo na vrata samostanov, kjer bomo sestre rade povedale kaj o svojem načinu življenja.

s. Polonca Majcenovič

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Usmiljeni Samarijan
Naslednji prispevek
Pokojna s. Filomena Đurić