s. Brigita Blažič

Prihajam iz družine, kjer smo bile tri dekleta, Brigita, Jožica in Zvonka, a je sestrica Zvonka po 6 mesecih zaradi pljučnice umrla. To me je zaznamovalo za vse življenje

Gospod me je poklical že v zgodnjem otroštvu. Prihajam iz župnije Zavratec, ki je podružnica Godoviča, kjer sem imela priliko videvati kar štiri sestre iz različnih redov. Obenem mi je ata  bral o njih v Družini. In tudi sama sem brala razne revije: Zamorec, Marijin vrtec, Mohorjeve knjige, Družina … Tako mi je v srcu rastlo hrepenenje, da bi jim sledila. V šoli učiteljica ni bila naklonjena temu koraku in mi je to kdaj tudi pokazala pri ocenah, kar ni bilo pravično.

Prvič sem šla od doma stara 16 let, in sicer v Repnje na 6-mesečni gospodinjski tečaj, kjer mi je bilo zelo všeč. Med ročnimi deli sva s s. Ksenijo veliko molili. To so bili zgledi sester, preko katerih mi je govoril Gospod.

Noviciat sem opravila v Repnjah skupaj še s štirimi sestrami. Po noviciatu sem tam ostala še eno leto, potem pa sem odšla v Radovljico v vezilnico. Po 2 letih sem šla v Ljubljano v bogoslovje, od tam pa po letu in pol v Maribor. Tukaj sem že pa 19 let in moje glavno poslanstvo je delo v vezilnici.

Hvaležna sem, da smem biti vsa Njegova v službi Njemu in Cerkvi, kjer že leta in leta delam v vezilnici in tamburiram plašče, štole in podobno. Med delom v tišini molim za vse tiste, ki bodo to nosili in kličem nanje blagoslov. Moja zavetnica in priprošnjica je Marija. V njene roke polagam svoje življenje in prosim, naj mi izprosi moči in zvestobo.

20. 5. 2020

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: naše zgodbe, novice
Oznake: naše zgodbe, novice
Prejšnji prispevek
O Mali Tereziki
Naslednji prispevek
Spoznavno-duhovni vikend v ŠDE