S. Rebeka Kenda je prejela odličje sv. Jožefa delavca

V četrtek, 28. maja 2020, so v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru obhajali krizmeno mašo, ki jo krajevni škofje skupaj z duhovniki in verniki obhajajo vsako leto na veliki četrtek. Letos zaradi epidemije to takrat ni bilo mogoče, zato so jo obhajali s sedemtedenskim zamikom – namesto na veliki četrtek pred veliko nočjo, na četrtek pred praznikom Binkošti. Udeležilo se je je veliko duhovnikov, nekaj redovnic in tudi veliko vernikov. Oblikovali so preprosto, toda zelo lepo bogoslužje, prepleteno z ljudskim petjem in petjem duhovnikov.

Pred koncem svete maše je škof dr. Jurij Bizjak podelil tudi tri odličja svetega Jožefa delavca, kar je najvišje odličje koprske škofije, katere zavetnik je sv. Jožef delavec. Odličje je za požrtvovalno vzgojo in evangelizacijo otrok in mladine v hiši Eden v Kanjem Dolu prejela naša s. Rebeka Kenda. Poleg nje sta odličje prejela še slikarka Mira Ličen ob 70-letnici življenja za 40-letno slikarsko in restavratorsko delo na področju sakralne umetnosti ter msgr. Silvester Čuk ob 80-letnici življenja za predano uredniško, lektorsko, prevajalsko in pisateljsko delo pri Založbi Ognjišče.

Več o utemeljitvi teh podelitev lahko preberemo na strani SŠK v prispevku Utemeljitve za škofijsko odličje svetega Jožefa, delavca za nagrajence 2020.

Veselimo se s s. Rebeko in se Bogu zahvaljujemo za vse milosti, ki jih je po delovanju s. Rebeke podelil otrokom, mladim in njihovim družinam. Hvala pa tudi s. Rebeki za vso zavzetost in požrtvovalnost za dobro otrok, mladih in družin.

s. Veronika Verbič, provincialna predstojnica

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Veselimo se življenja
Naslednji prispevek
Verouk in korona