Spet med dijaki

Ob enem izmed pogovorov se je rodila ideja o sodelovanju in oblikovanju ustvarjalno-duhovnega tabora za dijake Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu nad Ljubljano.

Vesela sem, da se je ideja prelila v dejanje in da smo z manjšo skupino dijakinj od 24. do 28. avgusta 2020 zares lahko skupaj ustvarjali. Osrednja tema je bila oddaljenost in bližina. Duhovni del (kateheze in svete maše) sta vodila duhovnika Martin Zlobko in Gregor Celestina, umetnostno-zgodovinski del prof. Bernarda Stenovec in prof. Tjaša Plut, sama pa sem prevzela likovno ustvarjanje.

Med tednom nas je kot gostja pogovornega večera obiskala mlada akademska slikarka Sara Križaj in nam predstavila svojo pot odločanja za umetnost in rasti v slikarskem poklicu. Zelo lep je bil tudi molitveni večer ob ikonah ter obisk Narodne in Moderne galerije. Teden, ki sem ga tako po nekaj letih spet preživela med dijaki, je bil zares dragocen. Vedno znova me prevzame, kako umetnost lahko odpira poti do srca in vabi k dialogu. Vesela sem bila ustvarjalnosti mladih, njihove iskrivosti, odprtosti in zavzetosti.

V hvaležnosti za naš ustvarjalno-duhovni tabor ob sklepu počitnic pa vam vse mlade in tudi vse zaposlene v izobraževalno-vzgojnih ustanovah še naprej priporočam v molitev.

s. Tina Dajčer

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Na poti z Gospodom
Naslednji prispevek
100+ in uganka