V duhu sinodalnosti

Sestre, zbrane na rednem provincialnem kapitlju v Domu duhovnosti v Kančevcih, smo soboto, 7. oktobra 2023, namenile skupnemu duhovnemu razločevanju, da bi v tihoti, zbranosti, osebni in skupni molitvi ob Božji besedi razpoznavale, kako Bog gleda na provinco in katero sestro želi za služenje v predstojništvu.

Gospodov dan, 8. oktobra, smo začele s sv. mašo na čast Svetemu Duhu, ki jo je v cerkvi sv. Benedikta v Kančevcih daroval murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf in nas s svojo besedo utrjeval v duhu sinodalnosti.

Podprte z močjo evharistične daritve ter zveste molitve sester in drugih, ki so nam blizu, smo v kapiteljski dvorani pristopile k volitvam novega provincialnega vodstva. V tem delu kapitlja med nami ni bilo s. Veronike Supan, ki je na predvečer volitev izvedela za smrt svojega brata. To preizkušnjo in tudi smrt dveh sester na Brezjah v prejšnjih dneh smo sprejemale v veri, da Kristus vstopa v vsako našo stisko, ob trpljenju pa nas Bog sam tolaži (prim. 2 Kor 1,3-7) tudi ob priprošnji naših dragih pokojnih.

Tako smo ob navzočnosti vrhovne predstojnice s. Veronike Verbič, ki je predsedovala kapitlju, izvolile novo vodstvo mariborske province Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja: provincialno predstojnico s. Tino Dajčer, njeno namestnico s. Metko Vrabič ter svetovalke s. Vido Tomažič, s. Veroniko Supan in s. Martino Štemberger.

V hvaležnosti Bogu ter vsem sestram, še zlasti njim, ki so provinco vodile v zadnjem mandatu in vseh prejšnjih mandatih, smo zapele zahvalno pesem. Sestram novega provincialnega vodstva pa se zahvaljujemo za razpoložljivost in jim želimo obilje darov Svetega Duha, da bi po zgledu sv. Frančiška in ustanoviteljice naše kongregacije m. Margarete Puhar provinco vodile v ponižnosti in modrosti.

s. Vida Tomažič
s. Ema Alič in s. Martina Štemberger

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Sejati, upati in se ne bati
Naslednji prispevek
s. Tina Dajčer