Veličina majhnosti

Najvišji, vsemogočni, dobri Gospod,
tebi hvala, slava in čast in ves blagoslov.
Tebi, najvišjemu, edinemu pristoji
in nihče ni vreden tebe imenovati (FSp 1-2).

V adventnem času 2023 in še januarja 2024 si lahko v knjižnici Nova vas v Mariboru ogledamo razstavo fotografij s. Martine Štemberger. Odprta bo do konca januarja 2024.

S. Ema Alič je v spremni besedi k razstavi zapisala: “Otrok želi postati velik. Želi misliti kakor veliki, videti kolikor veliki, biti močan kakor veliki. A ko odraste spozna, da je bilo več veličine v sanjah njegove majhnosti. Na prehodu iz dvanajstega v trinajsto stoletje je živel mož, Frančišek Asiški po imenu, ki se je rodil med velikimi in pomembnimi ljudmi. Kot sin trgovca je iskal srečo v bogastvu in slavi, a Bog mu je dal dar, da jo je kasneje odkril v majhnosti.
Martina Štemberger je šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja, ki živi v Repnjah na Gorenjskem. Ljubiteljsko se ukvarja s fotografijo. Ima izostren čut, da v objektiv ujame detajle preprostih živih bitij, ki jim je Bog v njihovo majhnost vtkal veličino svoje stvariteljske moči.
Fotografije in misli sv. Frančiška Asiškega vas vabijo, da v majhnosti in preprostosti Stvarnika in njegovega stvarstva odkrijete resnično veličino. Veličino, ki dovoli majhnosti vstopiti v človekovo srce, da se odpre bližnjemu, njegov duh pa zapoje hvalnico Gospodu.”

 

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Vstop v advent po birmansko
Naslednji prispevek
Božično voščilo