Začetek XVI. rednega vrhovnega kapitlja

Poslušajoč Svetega Duha hodímo skupaj v novosti življenja
Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja od 2. do 26. julija 2023 v Assisiju (Sv. Marija Angelska), središču frančiškovske duhovnosti, obhajajo svoj XVI. redni vrhovni kapitelj pod geslom Poslušajoč Svetega Duha hodímo skupaj v novosti življenja.
Duhovni center »Barbara Micarelli« sester frančiškank misijonark Deteta Jezusa, kjer zaseda kapitelj, je v poznih popoldanskih urah 2. julija oživel kot kraj srečanja triintridesetih šolskih sester, ki so se zbrale iz vseh delov kongregacije kot zastopnice mariborske, splitske, lemontske, mostarske, argentinsko-urugvajske, bosansko-hrvaške in paragvajske province ter rimske regije. Na kapitlju sodelujejo tudi sestre misijonarke iz DR Kongo.
Prvi delovni dan kapitlja, 3. julija, se je začel s sveto mašo, ki jo je v kapeli sv. Klare poleg Porciunkule daroval upokojeni nadškof Pesara msgr. Piero Coccia.
Vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović je s pozdravnimi in spodbudnimi besedami odprla XVI. redni vrhovni kapitelj. Z ovrednotenjem kraja obhajanja kapitlja je izpostavila, da je posebna milost »bivati pri Porciunkuli, ki jo je Frančišek ljubil bolj kot vse druge kraje na svetu« in je tu doživel bogate duhovne izkušnje. Sestre je spodbudila, naj bodo po zgledu sv. Frančiška odprte in poslušne navdihom Svetega Duha.
Po odprtju kapitlja je sledilo klicanje Svetega Duha v vseh maternih jezikih zastopnic ustanove.
Drugi del prvega delovnega dne je zapolnila izčrpna predstavitev, zasnovana v treh delih, ki jo je imel gvardijan samotišča v Carcerih br. Simone Ceccobao OFM s temo kapitlja Poslušajoč Svetega Duha hodímo skupaj v novosti življenja. Predstavitev, obogatena z besedili iz frančiškovske dediščine, je bila spodbuda za osebno razmišljanje, ki se je nadaljevalo še popoldne.

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: novice
Oznake: novice
Prejšnji prispevek
Slovo s. Eme iz Šturij
Naslednji prispevek
Drugo obvestilo iz XVI. rednega vrhovnega kapitlja