Beseda vabi v nov pogled

Evangelijski odlomek 3. nedelje med letom, ko obhajamo tudi nedeljo Božje Besede, nam predstavi Jezusa, ki se iz Judeje umakne v “pogansko Galilejo”, da bi ljudstvo, ki je sedelo v temi, zagledalo veliko luč. Povabi: “Spreobrnite se, kajti približalo se je nebeško kraljestvo.”

Tudi danes Jezus po svoji Besedi prihaja v pogansko okolje našega sveta, Evrope in Slovenije in nas vabi, naj prestopimo iz teme potrošništva, vseh vrst zmot in zmede in se odpremo za Božje kraljestvo. Vabi nas, da bi v svet, ki je včasih mikaven, a nenasiten, spet drugič pa nasilen in okruten, prinašali Božje kraljestvo.

Vprašam se lahko, v kakšno spremembo mišljenja vabi mene v situaciji, v kateri sem. Prav v tem me lahko Sveti Duh navhihne za dejanja, ki jih svet potrebuje. V luči Božje Besede, ki jo vsak dan prebiram v Svetem pismu, zmorem prepoznati, kaj lahko v temu svetu prispevam, da bi bilo v njem več prostora za luč Božje resnice, dobrote in lepote. Današnjo Besedo  lahko berem kot Besedo upanja, novega pogleda, novega življenja, veselega oznanila.

s. Angela Zanjkovič
Pixabay

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Kako prepoznati Jezusa
Naslednji prispevek
Ponedeljkova Beseda: Sinovom bo odpuščeno: Mr 3,22-30 (pripravila s. Martina Štemberger)