Kako prepoznati Jezusa

Božja beseda 2. nedelje med letom

Janez Krstnik je zagledal Jezusa, ko je prihajal k njemu. Učenci so slišali, ko je vzkliknil: »Glejte, Jagnje Božje, ki odjemlje greh sveta!« Jedro Janezovega poslanstva je bilo, da pokaže na Jezusa. Zatem pove, da ga prej ni poznal. Kot človeka, svojega sorodnika, ga je zelo verjetno poznal, ni pa vedel, da je »tisti«, ki mu je pripravlja pot.

Janeza je nekdo poslal krščevat. (Kdo ga je poslal, ne vemo). Ta mu je povedal, kako bo prepoznal Mesija: nad kogar bo prišel Sveti Duh in ostal na njem. Šele ob Jezusovem krstu, ko so se odprla nebesa in je nadenj prišel Sveti Duh v podobi goloba, ter Očetovem glasu, je spoznal, da je Jezus Božji Sin.

Tudi mi ne spoznavamo Boga in Njegovih del s svojim umovanjem, ampak po razsvetljenju Svetega Duha.

V prihajajočem Jezusu je Janez videl Božje Jagnje, ki nase jemlje grehe sveta in nas bo osvobodil ter odprl vstop v Božje kraljestvo. Prevzelo ga je veliko spoštovanje do Jezusa. Vesel je bil Njegovega nastopa, sam pa se je umaknil. Ta ponižnost ga je naredila velikega.

Tukaj imamo vzor in spodbudo, da sprejmemo poslanstvo biti priče Božjega obstoja in delovanja. Kakšne Ljubezni smo deležni: odrešeni smo greha! Če nam ne bi Jezus, Božje Jagnje, odvzel naših grehov in jih naložil nase, kaj bi bilo z nami? Kakšno olajšanje občutim, ko po spovedi in kesanju slišim: Bog ti je grehe odpustil, pojdi v miru!

s. Mihaela Berčon

Pixabay

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Svatbeno veselje: Mr 2,18-22 (pripravila s. Ema Alič)
Naslednji prispevek
Beseda vabi v nov pogled