Duhovni teden s Carlom

V Novi Štifti na Dolenjskem je bil v zadnjem tednu julija duhovni teden za otroke z Gorenjske, ki ga je organizirala sestra Milena Zdešar s pomočjo animatorjev in izvrstne kuhinjske ekipe. Tema duhovnih vaj je bila ista kot na letošnjem oratoriju. Pogovarjali smo se o blaženem Carlu Acutisu, fantu, ki je vse svoje življenje posvetil Bogu in pri petnajstih letih umrl za levkemijo.

Čez teden smo preko skupnih katehez, bansov in velikih iger pobliže spoznavali mladega italijanskega fanta. Nekatere njegove najbolj znane misli smo si še posebej zapomnili, kot je na primer: »V življenju nisem zapravil niti minute za stvari, ki Bogu niso všeč.« Po Carlovem zgledu tudi mi poskušamo živeti polno življenje.

Eden najlepših večerov je bila procesija z lučkami in češčenje Najsvetejšega v kapeli. Med celodnevnim romanjem do cerkve sv. Marka smo zmolili častitljivi del rožnega venca. Carlu Acutisu je bila še posebej pri srcu ta molitev, saj jo je molil vsak dan. O njej je rekel: »Rožni venec je najkrajša lestev do nebes.«

Manjkalo pa ni niti zabave. Otroci so se razveselili vodnih iger, peke hrenovk ter penic, plesnega večera, večera talentov.

Skupaj smo preživeli zelo lep in duhovno poln počitniški teden.

Blaženi Carlo Acutis – prosi za nas!

Katja Peternelj

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovne vaje, novice
Oznake: duhovne vaje, novice
Prejšnji prispevek
Pokojna s. Vitalija (Vidosava) Marti
Naslednji prispevek
Skupaj!