Pokojna s. Vitalija (Vidosava) Marti

V zadnjem tednu se je življenjska daritev s. Vitalije zaradi bolezni naglo vzpenjala na »Kalvarijo« in v nedeljo, 8. avgusta 2021, je dosegla izpolnitev.

Rodila se je 20. avgusta 1928 v kraju Bare pri Senjskem Rudniku v Srbiji. Odraščala je v pravoslavni družini in se kot dekle po dobroti duhovnika dr. Avramovića spreobrnila v katoliško vero ter devetnajstletna prišla k šolskim sestram. Takoj po noviciatu je leta 1953 nastopila svoje poslanstvo bolničarke na otroškem oddelku državne bolnišnice v Pančevu ter ob delu končala srednjo in višjo medicinsko šolo. Po upokojitvi jo je leta 1988 pot vodila v Beograd ter nato v Niš in Zemun. Poleg vestnega dela v zdravstvu je sodelovala pri pastoralnem delu v župnijah, kot sodelavka Karitas pa na neki način tudi pri misijonskem delu. Njeno srce je bilo čuteče za vsako stisko in odprto za vsakega človeka ne glede na versko, narodno ali kulturno pripadnost. Nekajkrat je bila tudi predstojnica skupnosti ter odgovorno sodelovala z vodstvom province kot provincialna svetovalka in kot zastopnica sester v Srbiji. Ko je bila leta 2019 ukinjena še zadnja skupnost v Srbiji, se je preselila na Brezje in se dobro vključila v skupnost. Veliko je molila, z odprtostjo in velikim zanimanjem spremljala dogajanje v skupnosti in drugje ter vdano nosila križ bolezni.

Sestre smo Bogu hvaležne za njen zgled krščanskega in redovnega življenja. Priporočamo je Božjemu usmiljenju. Molimo zanjo, naj ji dobri Bog, ki je vanj iskreno in globoko verovala ter ga ljubila, vse povrne z večnim življenjem.

Pogreb pokojne s. Vitalije je bil v torek, 10. avgusta 2021, na Brezjah.

s. Veronika Verbič, provincialna predstojnica

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Ustvarjalne počitnice
Naslednji prispevek
Duhovni teden s Carlom