Ustvarjalne počitnice

V zadnjih dneh julija so bile v minoritskem Domu duhovnih vaj Podlehnik organizirane ustvarjalne počitnice za osnovnošolske otroke, ki sva jih pripravili s s. Tino in animatorji. Počitnic se je udeležilo 10 nadebudnežev, starih od 7 do 13 let. Ustvarjalne vsebine so bile razpete med realističnim in pravljičnim svetom in so zajele različne zvrsti umetnosti, kar je otrokom omogočilo kar se da širok vpogled v umetniško ustvarjanje. Otroci so tako risali s svinčnikom in ogljem, z akrilnimi in akvarelnimi barvami slikali v naravi,  ustvarjali iz gline in se preizkusili v izdelovanju nakita.

Ha! Morda ste že ugotovili – da, program je bil res bogat, kar pa nam je časa še ostalo, smo ga namenili igri, pogovorom, sprehodom po čudovitih Halozah in čisto pravemu pikniku na prostem. 😊 Zadnji dan je bil namenjen postavitvi razstave, ki so si jo prišli ogledat starši; izdelke pa so mali umetniki smejočih obrazov odnesli domov.

V vsem njihovem ustvarjalnem žaru, brezmejni domišljiji in neskončnosti poti, ki so pred njimi še odprte, jih je bilo čudovito pogledati, sklonjene nad belimi praznimi listi, na katere so slikali svet iz čisto svoje perspektive. Da, tudi to je bila po tihem želja nas, odraslih: da se otrokom utrdi zavest, da ne glede na čeri, ob katere včasih trči naše življenje (tudi prenekatero mlado), svet umetnosti vedno nudi neskončno možnosti za ustvarjanje, ko največje solze rodijo tudi največje ustvarjalne bisere. In upam si trditi, da je bil tudi v naši skupinici prenekateri mali umetnik, iz katerega bo zrasel velik ustvarjalec in še večji Človek! In tudi mi odrasli animatorji smo se ob naših malih umetnikih marsičesa pomembnega spet spomnili – lepote otroške iskrenosti, človekove neusahljive potrebe in želje po toplini in sprejetosti ter neverjetnosti pristnega zaupanja v Jezusa in Marijo.

Tako lahko za konec le s širokim nasmehom na obrazu in neskončno hvaležnostjo v srcu zrem nazaj na te naše prve ustvarjalne počitnice in se neizmerno veselim našega ustvarjanja naslednje poletje. V molitvi pa do takrat spremljam naše male pogumneže in se veselim vseh, ki se nam bodo pridružili naslednje leto.

Jerneja Lešnik

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Gospodinjski tečaj v Repnjah
Naslednji prispevek
Pokojna s. Vitalija (Vidosava) Marti