Gospodinjski tečaj v Repnjah

Letos smo zopet lahko izvedle gospodinjski tečaj za dekleta, saj so epidemične razmere to dopuščale. V vsakem terminu se je zbralo devet deklet. V prvem tednu so bila dekleta 9. razreda in srednješolke, v drugem tednu pa zadnji letnik srednje šole ter študentke.

Kot običajno so se dekleta učila kuharskih veščin, šivanja in ročnih spretnosti. S. Bernarda je vsak dan pred kuhanjem podala nekaj kuhinjske teorije. Svoje kuharske mojstrovine so dekleta postregle po pravilih strežbe. S. Majda in gospa Božica sta dekleta uvajali v krojenje in šivanje. Kljub nekaterim pomislekom deklet, da je izziv pretežak, so vse ob koncu navdušeno občudovale svoje izdelke. S. Terezija je dekletom odkrivala lepoto vezenja. Nastalo je nekaj lepih izdelkov in dekleta so bila navdušena. S. Mirjam je dekleta uvajala v strežbo in bonton pri mizi.

Med dekleti so se spletle prijetne vezi. Veliko je bilo pogovorov in medsebojne pomoči. Dragoceni so bili večeri. V prvem tednu sta duhovni del in večere oblikovali s. Mirjam in s. Klara, v drugem tednu pa je za to poskrbela s. Tina.

Po tednu skupnega bivanja in uvajanja v osnove gospodinjstva so dekleta odhajala zadovoljna. Prav tako pa smo bile zadovoljne tudi sestre, da smo lahko pomagale dekletom narediti prve korake in jih navdušiti za ustvarjanje v kuhinji, pri šivanju in ročnih spretnostih.

s. Terezija Tomazin

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Romanje kandidature
Naslednji prispevek
Ustvarjalne počitnice