Gospodinjski tečaj 2022

Letošnji gospodinjski tečaj za srednješolke in študentke je bil od 3. do 9. julija v Domu matere Margarete v Repnjah. Udeležilo se ga je šest deklet iz osrednjeslovenske, gorenjske in štajerske regije.
Vsak dan so bili dopoldnevi namenjeni kuhanju, popoldnevi pa šivanju. Spoznavale smo tudi osnove strežbe, bontona in priprave pogrinjkov. Ob večerih, ko je vročina vsaj nekoliko popustila, smo se odpravile na sprehod po bližnji okolici, nato pa je sledilo skupno druženje ob filmu, pogovoru, igrah.
Dekleta so zavzeto sodelovala in marljivo pristopala k delu, tako da smo bile vsak dan deležne okusnih obrokov, ob koncu tedna pa je vsaki tudi uspelo končati svoj izdelek pri šivanju – tako so nastala štiri krila, hlače in poletna obleka.
Ob vsem tem je bilo tudi veliko priložnosti za medsebojno spoznavanje, nova prijateljstva in najrazličnejše pogovore. Razpoloženje je bilo prijetno, živahno, kolegialno. Po odzivih sodeč je bil ta teden tako za dekleta kot za sestre, ki smo jih spremljale, lepa izkušnja.

s. Zala Vrabec
Foto: Nina Vene in s. Martina Štemberger

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Srečanje sester razširjene province
Naslednji prispevek
s. Urša Marinčič