Srečanje sester razširjene province

V nedeljo, 26. junija 2022, je bilo v Repnjah prvo srečanje sester, odkar sta se mariborski provinci pridružili tržaška in koroška provinca. Namen srečanja je bil, da bi se sestre srečale in med seboj spoznale.
Po zbiranju ob kavi je sledil dopoldanski program. Po pozdravu provincialne predstojnice s. Veronike Verbič, ki nam je izročila tudi pozdrave vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović in vrhovnega sveta, nas je nagovoril frančiškan p. Marjan Čuden. Preko vnaprej posnetega videa je ob priložnosti združevanja provinc spregovoril o privilegijih sprememb, zapuščanja, o upanju, veselju in veri. Te pojme nam je osvetlil z zgledi sv. Frančiška, s Frančiškovimi spisi in z mislimi papeža Frančiška. Med drugim je izpostavil, da je združevanje klic k pristnosti, uboštvu in milosti obnove. Neodločnost, status quo, pa gojišče skušnjav. Poudaril je pomembnost navdušenja pri delu za nove duhovne poklice v vseh generacijah. Sklenil je s prošnjo molitvijo za milost novih začetkov.
V samostanski cerkvi Srca Jezusovega smo se zbrale k dnevni molitveni uri. Sledilo je kosilo in odmor.
Popoldanski del srečanja je bil bolj sproščen. Ob sliki in razlagi sester iz skupnosti smo spoznavale vsako posamezno skupnost province in poslanstvo vsake sestre. Srečanje smo sklenile v cerkvi s kratko molitvijo ob Božji besedi in litanijah Srca Jezusovega.

s. Urša Šebat
Foto: s. Ema Alič

Foto: s. Ema Alič

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Prejšnji prispevek
Odprtje razstave Rojstvo besede
Naslednji prispevek
Gospodinjski tečaj 2022