Hvaležni za Kruh

V vseh treh svetopisemskih odlomkih te 19. nedelje med letom me nagovarja beseda o kruhu, brez katerega bi težko preživeli. V prvem berilu nima Elija kaj za pod zob in želi umreti. Bog mu pošlje angela, mu naroči, naj jé in nadaljuje pot do določenega kraja. Kako zelo vidim sebe v ubogem, ki je lačen in hrepeni po kruhu. Zdaj ubogim ne morem dati telesnega kruha, ker nimam priložnosti, lahko mu dam duhovni kruh in zanj molim. Molim za duhovno uboge.

V drugem berilu me navdušuje sv. Pavel, ko naroča: “Naj izginejo med vami vsakršna ujedljivost, vsakršno besnenje, jeza, rohnenje in preklinjanje z vsakršno hudobijo vred” (Ef 4,31). Od nas želi to: “Bodite drug do drugega dobrosrčni in usmiljeni ter drug drugemu odpuščajte, kakor je tudi vam Bog milostno odpustil v Kristusu” (Ef 4,32).

V evangeljskem odlomku me nagovarja zahvaljevanje. Hvaležna sem Bogu, staršem, ki smo me vzgojili v veri v Očeta in Sina in Svetega Duha. Hvaležna sem, da lahko vsak dan prejemam Božje telo, ki mi daje moč, da lahko živim v njem in zanj.

s. Ozana Gucić

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Koga ali kaj iščem?
Naslednji prispevek
Romanje proti domu