Kače in potrpežljivost

Četrta postna nedelja je v sredini postnega časa. Imenujemo jo tudi nedelja veselja. Vse bližje smo nedelji vstajenja.

Božja Beseda tega dne kaže na naše odrešenje. Že odlomek iz stare zaveze nas hoče seznaniti z veliko Božjo ljubeznijo in potrpežljivostjo, ki jo ima nebeški Oče do nas grešnih in trmastih otrok.  Poslancev in prerokov ljudstvo ni poslušalo. Še naprej so se vdajali lagodju in zanemarjali Božje zapovedi. Nadloge, kače, ki jih je poslal nad nepoboljšljivo ljudstvo, so znamenje Božje potrpežljivosti.

Tako je bilo tudi v Fatimi pred 2. svetovno voljno. Marija se je prikazovala trem otrokom. Naročala je, naj ljudje delajo pokoro, molijo rožni venec in se obrnejo k Bogu, da bodo izprosili Božjo dobroto. Ljudje so ostali zaverovani vase in prišle so grozote nad ves svet.

Postni čas nam hoče približati Božjo ljubezen do nas, njegovih otrok. Edinorojeni Božji Sin Jezus Kristus gre v neizmerno trpljenje za vse človeštvo. S svojim trpljenjem je nase vzel vse naše prestopke za nas daroval svoje življenje. Sedaj čaka na nas, da se obrnemo k Njemu, mu priznamo svoje grehe, se jih pokesamo. Sprejel nas bo kot izgubljenega sina.

s. Otilija Kovšca

Želite, da vas obvestimo o novih prispevkih? Prijavite se!

Prijavite se na naša e-obvestila!

Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite.

Poiščite nas tudi na družabnih omrežjih:

Instagram
YouTube

Kategorija: duhovno
Oznake: duhovno
Prejšnji prispevek
Spravi proč … iz hiše mojega Očeta
Naslednji prispevek
Praznik sv. Jožefa, moža Device Marije